ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ξεχωριστή συναυλία αφιερωμένη στο Ντίνο Κωνσταντινίδη, παρουσία πλήθους Λαρισαίων – Δείτε φωτογραφίες

Μία ξεχωριστή συναυλία, αφιερωμένη στη μουσική του διεθνούς φήμης Έλληνα συνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη, πραγματοποιήθηκε απόψε από τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Το φιλόμουσο κοινό της πόλης είχε την ευκαιρία να απολαύσει αντιπροσωπευτικά έργα της συνθετικής πορείας του κορυφαίου δημιουργού.

Σολίστ της μουσικής βραδιάς ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αθανάσιος Ζέρβας (άλτο σαξόφωνο & μουσική διεύθυνση), η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη (πιάνο) και ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας Χρήστος Κτιστάκης (πιάνο & μουσική διεύθυνση).

Στην ξεχωριστή αυτή συναυλία, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης skype, ο συνθέτης απηύθυνε χαιρετισμό από τη μακρινή Λουϊζιάνα των ΗΠΑ προς τους μουσικούς, τους φίλους της Σ.Ο.Λ. και το φιλόμουσο κοινό.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός για την πόλη της Λάρισας. Μια συναυλία επικεντρωμένη στην έντεχνη ελληνική μουσική δημιουργία, η οποία εγκαινίασε ταυτόχρονα έναν νέο καλλιτεχνικό προσανατολισμό της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Μαριαλία Μαγιάκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις