ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: Νομοσχέδιο ασαφέστατο και ατάκτως διαρθρωμένο

«Συζητάμε ένα Νομοσχέδιο ασαφέστατο και ατάκτως διαρθρωμένο.

Ένα νομοσχέδιο, για το οποίο επαίρεστε ότι θα αφήσει προοδευτικό αποτύπωμα, την ίδια ώρα όμως, που κόβετε συντάξεις, μισθούς και καταργείτε το ΕΚΑΣ!!!».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου για την παραγωγή κάνναβης για φαρμακευτική χρήση στην Ελλάδα, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στηλιτεύοντας τη ρητορική της κυβέρνησης περί “προοδευτικού αποτυπώματος”.

Σχετικά με την ένταξη της κάνναβης στις ουσίες  για θεραπευτικούς σκοπούς, ο κ. Κέλλας ανέφερε ότι “οι ασθενείς θα έχουν ευρύτερη και ευκολότερη πρόσβαση, εφόσον τους χορηγείται το συγκεκριμένο ναρκωτικό για ιατρικούς σκοπούς”.

Ωστόσο, επεσήμανε πως, “ουσιαστικά, το νομοσχέδιο περιορίζεται σε μόλις δύο άρθρα, εμφανίζοντας μεγάλα κενά, καταφανείς αδυναμίες και καταλείποντας ουσιώδεις διατάξεις σε μεταγενέστερες υπουργικές αποφάσεις, δίχως να απαιτείται η γνώμη της Επιτροπής Ναρκωτικών”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός θέτοντας καίρια ερωτήματα, παρουσία των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας, κκ. Ευάγγελου Αποστόλου και Ανδρέα Ξανθού, ανέδειξε “την προχειρότητα”, όπως τόνισε, του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

«Ποιος θα είναι ο αριθμός των αδειών που θα δώσετε;

Θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ή οι άδειες θα είναι απεριόριστες;

Υπάρχει πρόβλεψη για τη διάθεση των παραγωγικών πλεονασμάτων;

Έχετε καθορίσει αρμόδια αρχή για την παραλαβή και αξιολόγηση των αιτήσεων αδειοδότησης;

Έχετε καθορίσει το παράβολο που θα πληρώνουν οι καλλιεργητές;

Για ποιόν λόγο ο έλεγχος ασφαλείας από τα οικεία αστυνομικά τμήματα, θα γίνεται αφού θα έχει  χορηγηθεί η βεβαίωση που θα συνοδεύει την αίτηση αδειοδότησης;».

Ενώ στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας επεσήμανε “την απουσία διατάξεων επί των μέσων φύλαξης των εγκαταστάσεων παραγωγής και την έλλειψη χωρωταξικών προβλέψεων για τη λειτουργία των μονάδων παραγωγής, καθώς και τον ανεξήγητο καθορισμό του ηλικιακού ορίου του 21ου έτους ως κατώτατου για τη χορήγηση αδείας”.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο δεν τέθηκε σε διαβούλευση και πως, “ενώ είχε προαναγγελθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση απλά προωθεί την καλλιέργεια κάνναβης για φαρμακευτική χρήση γενικώς και αορίστως”.

Στον κάτωθι σύνδεσμο ακολουθεί η τοποθέτηση του Βουλευτή.

https://youtu.be/8IwjesYwCuo

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις