ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Απίστευτες εικόνες στη Σκήτη: Έφυγε ολόκληρη η πλαγιά του βουνού από κατολίσθηση (φωτό – βίντεο)

Πολλαπλά μέτωπα ζημιών έχει να αντιμετωπίσει πλέον ο δήμος Αγιάς και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με αφορμή τη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών, που ήρθε να επιβαρύνει την ήδη δυσχερή κατάσταση που δημιουργήθηκε από τα καιρικά φαινόμενα του προπερασμένου Σαββατοκύριακου.

Οι πλέον σημαντικές καταστροφές εντοπίζονται στην περιοχή της Σκήτης, εκεί όπου στον παλιό δρόμο από Αγιόκαμπο, κυριολεκτικά έφυγε τμήμα της πλαγιάς του βουνού από κατολίσθηση! Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο και τις φωτογραφίες του onlarissa.gr, ουσιαστικά το τμήμα του βουνού που μετακινήθηκε, έφθασε μέχρι την άσφαλτο!

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Σημαντικά προβλήματα όμως εντοπίζονται και στον οικισμό της Σκήτης, εκεί όπου κατά πληροφορίες του onlarissa.gr έχουμε μεγάλη καθίζηση στον Άγιο Αθανάσιο.

Καθιζήσεις επίσης έχουν εντοπιστεί στον παραλιακό οδικό άξονα μεταξύ Βελίκας και Παλιουριάς καθώς και στο δρόμο από την Αγιά προς την Μελιβοία.

Πλημμυρικά φαινόμενα έχουμε και σε οικόπεδα, δρόμους και αυλές, σε Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα και Βελίκα.

Δείτε φωτογραφίες:

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ

Με το μέγεθος της ζημιάς να αναμένεται να μεγαλώσει, μόλις ολοκληρωθεί η βροχόπτωση και η αποστράγγιση του εδάφους, ο δήμος Αγιάς βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr, ο δήμαρχος της περιοχής κ. Αντώνης Γκουντάρας σημείωσε πως «έχουμε σηματοδοτήσει όλα τα σημεία προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια και σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας, αφού σταματήσει η βροχή, θα δούμε όπως θα επέμβουμε για την αποκατάσταση των ζημιών».

newsroom onlarissa.gr / φωτό- video: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις