ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά δικαστή προς δικηγόρο στη Λάρισα, καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος

Διάβημα διαμαρτυρίας προς τη διευθύνουσα του Εφετείου Λάρισας αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, καταγγέλλοντας “απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά δικαστικού λειτουργού προς δικηγόρο”

Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου συνεδρίασε εκτάκτως χθες και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Λάρισας που συνήλθε εκτάκτως σήμερα 20.02.2018, κατόπιν της απαράδεκτης και προσβλητικής συμπεριφοράς δικαστικού λειτουργού προς δικηγόρο, αποφάσισε την άμεση πραγματοποίηση διαβήματος διαμαρτυρίας του Προεδρείου του Δ.Σ.Λ. προς την κ. Διευθύνουσα του Εφετείου Λάρισας (η άποψη της μειοψηφίας ήταν υπέρ της έγγραφης καταγγελίας).

Με δεδομένο οτι το εν λόγω συμβάν είναι το πρώτο που καλείται να αντιμετωπίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση οτι ο Δ.Σ.Λ. θα επιδεικνύει εφεξής μηδενική ανοχή σε αντίστοιχα περιστατικά λαμβάνοντας κάθε θεσμικά προβλεπόμενο μέτρο.

Ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της δικαιοσύνης και ως τέτοιος πρέπει να χαίρει του απαιτούμενου σεβασμού κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ο Δ.Σ.Λ. οφείλει και θα είναι στο πλευρό κάθε συναδέλφου”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις