ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα γυναικολόγος που πήρε «φακελάκι»

Συνεχίζεται η… επιδημία των γιατρών με «φακελάκια». Μία ακόμη σύλληψη γιατρού για «φακελάκι», που έγινε την περασμένη εβδομάδα, οδήγησε σήμερα στο επόμενο πειθαρχικό, διοικητικό μέτρο: στη διαθεσιμότητά του.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», κ. Δημήτρη Βεζυράκη, ο 66χρονος γυναικολόγος, που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας την περασμένη Πέμπτη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 500 ευρώ, θα βρίσκεται πλέον –και σύμφωνα με όσα προβλέπει η διαδικασία- εκτός του δημόσιου νοσοκομείου για 30 ημέρες. Στη συνέχεια η υπόθεση θα εξεταστεί από το πειθαρχικό συμβούλιο της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η υπόθεση διερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία 41χρονης Ελληνίδας ότι ο γυναικολόγος ζήτησε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση.

Αστυνομικοί προσημείωσαν το παραπάνω χρηματικό ποσό και το παρέδωσαν σε συγγενικό πρόσωπο της 41χρονης. Η ίδια σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του γιατρού, του το παρέδωσε μέσα σε φάκελο.

Άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 66χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και, σήμερα όπως ανακοινώθηκε από το «Αλεξάνδρα» τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις συλλήψεων επίορκων γιατρών. Βεβαίως είναι κοινός τόπος στο χώρο της δημόσιας υγείας πως οι περιπτώσεις χρηματισμού και δωροδοκίας γιατρών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποτελούν μάλλον την κορυφή του παγόβουνου. Την περίοδο των εορτών είχαν συλληφθεί δύο γιατροί με προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε νοσοκομεία της Αθήνας («Αλεξάνδρα» και «Έλενα Βενιζέλου») και ένας σε νοσηλευτικό ίδρυμα της βόρειας Ελλάδας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο γιατρός του ΚΑΤ και τον Οκτώβριο γιατρός του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται, ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210.8779700 και στο 10301.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις