ΚΟΣΜΟΣ

Απόλυτη φρίκη: Το «διαδικτυακό τέρας» που βασάνισε και εκβίασε 46 ανθρώπους

Αν κάποιος θέλει να επισημάνει τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, αρκεί να αναφερθεί στην υπόθεση ενός ανθρωπόμορφου τέρατος, το οποίο οδήγησε στην απόγνωση 46 ανθρώπους, υποβάλλοντάς τους σε απίστευτους εξευτελισμούς εκβιάζοντάς τους.

Πρόκειται για τον Μάθιου Φάλντερ, απόφοιτο του Κέμπριτζ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 32 χρόνια φυλακή για 137 κατηγορίες, στις οποίες περιλαμβάνονται ο εκβιασμός, η ηδονοβλεψία, η ενθάρρυνση για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και εικόνες παιδοφιλίας.

Ο Φάλντερ, όπως αποκαλύφθηκε από τις διωκτικές αρχές, ανήκε σε μια αρρωστημένη κοινότητα του «σκοτεινού διαδικτύου», η οποία ενδιαφέρεται για βασανιστήρια, βιασμούς, καταπίεση και παιδοφιλία.

Μπαίνοντας σε διάφορα διαδικτυακά φόρουμ, ο Φάλντερ στοχοποιούσε ευάλωτα άτομα, παρίστανε τον φίλο και συμπαραστάτη τους, τα έπειθε να του στείλουν επιβαρυντικό υλικό και στη συνέχεια τα εκβίαζε με αυτό υποβάλλοντάς τα σε βασανισμούς και εξευτελισμούς.

Μεταξύ των ανατριχιαστικών πράξεων που ο Φάλντερ υποχρέωνε τα θύματά του ήταν να γλείφουν λεκάνες τουαλέτας και χρησιμοποιημένα ταμπόν ή να καρφώνουν βελόνες στο σώμα τους, ενώ τουλάχιστον τρία άτομα που είχαν πέσει στα δίχτυα του αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν.

Ο 29χρονος έδρασε ανενόχλητος επί τέσσερα χρόνια, προτού οι βρετανικές, οι αυστραλιανές και οι αμερικανικές αρχές συνεργαστούν για να τον αποκαλύψουν και να τον συλλάβουν.

Πληροφορίες: Guardian/Russia Today

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις