ΚΟΣΜΟΣ

Στροφή Τραμπ μετά το μακελειό στη Φλόριντα -Υπέρ των πιο αυστηρών ελέγχων για τα όπλα

Υπέρ της ενίσχυσης των ελέγχων του ιστορικού των επίδοξων αγοραστών όπλων τάσσεται Ο Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται και εξετάζονται τροποποιήσεις, ο πρόεδρος στηρίζει τις προσπάθειες για να βελτιωθεί το ομοσπονδιακό σύστημα ελέγχου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, λίγες ημέρες μετά το μακελειό σε λύκειο της Φλόριντας που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους έφηβους μαθητές.

“Ο πρόεδρος μίλησε την Παρασκευή με τον (Ρεπουμπλικάνο) γερουσιαστή (Τζον) Κόρνιν για το θέμα του νομοσχεδίου που παρουσίασε μαζί με τον (Δημοκρατικό) γερουσιαστή Κρις Μέρφι και αφορούσε τη βελτίωση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας” στον τομέα των ελέγχων του ποινικού μητρώου εκείνων που επιθυμούν να αγοράσουν ένα όπλο, εξήγησε.

Ο Νίκολας Κρουζ, πρώην μαθητής στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, στην πόλη Πάρκλαντ, άνοιξε πυρ με μια ημιαυτόματη καραμπίνα την περασμένη Τετάρτη μέσα στο σχολείο, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους. Ο 19χρονος είχε αγοράσει νόμιμα το όπλο, παρά τις ενδείξεις που υπήρχαν για τη βίαιη συμπεριφορά του.

Το νομοσχέδιο που πρότειναν τον περασμένο Νοέμβριο οι δύο γερουσιαστές είχε ως στόχο «να διασφαλίσει ότι οι ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές θα εφαρμόζουν την ισχύουσα νομοθεσία και θα ενημερώνουν σωστά» τις αρμόδιες υπηρεσίες για το ποινικό μητρώο των επίδοξων αγοραστών. Οι πωλητές όπλων οφείλουν να συμβουλεύονται το Εθνικό Αρχείο Άμεσης Επαλήθευσης του Ποινικού Μητρώου (NICS) για να διαπιστώσουν αν ο πελάτης τους έχει το δικαίωμα να αγοράσει όπλο.

Στο διάγγελμά του την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Τραμπ δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα της οπλοκατοχής και περιορίστηκε να επισημάνει ότι πρέπει να βελτιωθεί η περίθαλψη των ανθρώπων που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις