ΕΛΛΑΔΑ

Ο ψευδομουφτής της Ξάνθης απαγορεύει στους μουσουλμάνους το καρναβάλι

Να μην γιορτάσουν τις Απόκριες καλεί τους μουσουλμάνους της Θράκης, ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, επικαλούμενος το κοράνι.

“Για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την γενιά μας και για να μπορούμε να κοιτάμε με μεγαλύτερη σιγουριά προς το μέλλον, πρέπει να μένουμε μακριά από κάθε είδους συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την θρησκεία μας και έρχονται σε αντίθεση με τα ήθη και τα έθιμα μας. Ιδιαίτερα σε αυτές τις μέρες στην Ξάνθη, που τελειώνουν τα καρναβάλια, το να παρακολουθούμε ή να βάζουμε τα παιδιά μας να παρακολουθούν αυτά τα μασκαραλίκια που βρίσκονται μακριά από την ανθρωπιά, είναι συμπεριφορές απαγορευμένες από την θρησκεία μας. Επίσης το να ντύνουμε τα παιδιά μας με ρούχα καρναβαλιών, είναι μια μεγάλη αμαρτία που προκαλεί ζημία στην τιμή και την αξιοπρέπεια τους. Στο θέμα αυτό μητέρες και πατέρες είναι υποχρεωμένοι να φερθούν πολύ προσεκτικά” αναφέρεται στο κήρυγμά του που διαβάστηκε την Παρασκευή στα τζαμιά που ελέγχει ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και το οποίο μετέφρασε η ιστοσελίδα tourkinanea.gr.

“Αποτελεί καθήκον όλων μας ως κοινότητα να κρατήσουμε τα παιδιά μας μακριά από τέτοια περιβάλλοντα όπου καταναλώνεται πολύ αλκοόλ.

Αδέρφια μου!

Ο δρόμος που μας δείχνει το Κοράνι αλλά και ο Προφήτης-Αφέντης μας , είναι ο δρόμος ενός καλού ¨Μουσουλμάνου¨ που στηρίζει τις αξίες. Μάλιστα.

Ο μουσουλμάνος πάντα πρέπει να εκθέτει συμπεριφορές που υπερασπίζονται την πίστη του. Ο μουσουλμάνος πρέπει να είναι ηθικός. Ο μουσουλμάνος πρέπει να είναι αξιοπρεπής. Ο μουσουλμάνος πρέπει να είναι σεβάσμιος. Ο μουσουλμάνος πρέπει να είναι έμπιστος.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο μουσουλμάνος πρέπει να είναι μουσουλμάνος. Για αυτό τον λόγο, άτομο που είναι μουσουλμάνος δεν πρέπει να εισέρχεται σε περιβάλλοντα που θα βλάψουν την ηθική και την αξιοπρέπεια του. Δεν πρέπει να κάνει πράξεις που θα προκαλούν κουβέντες για την προσωπικότητα και την τιμή του” είπε.

ΠΗΓΗ: tourkinanea.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις