ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κυκλικός κόμβος και στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων

Μέχρι το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού αναμένεται να εγκατασταθεί εργολάβος για την υλοποίηση του έργου κατασκευής κυκλικού κόμβου, στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων.

Ένα έργο μεγάλης κυκλοφοριακής σημασίας καθώς με την έξοδο προς Καρδίτσα θα αποσυμφορήσει την κίνηση που – συχνά παράνομα – διεξάγεται μέσω της πόλης. Αφού μέχρι σήμερα, όσοι κινούνταν στην περιφερειακή Λάρισας – Τρικάλων με κατεύθυνση προς Καρδίτσα ή παράνομα θα κινούνταν αριστερά προς το νέο Κοιμητήριο ή θα κατευθύνονταν μέσω της οδού Θεοφράστου.

Με τον κυκλικό κόμβο αποκτά παράλληλα ασφαλή οδική πρόσβαση το γήπεδο της ΑΕΛ ενώ εξίσου σημαντική θεωρείται η εξέλιξη της σύνδεσης, μέσω παράλληλης οδού, στο Διαχρονικό Μουσείο, ένα σημαντικό Μουσείο για την περιοχή που δέχεται ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

Η δημοπρασία του έργου βρίσκεται σε εξέλιξη και με βάση τον σημερινό σχεδιασμό τους επόμενους μήνες αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος για την κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου που θα συμβάλει «στην ασφάλεια των μεταφορών, στη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας στην κυκλοφορία», όπως σημειώνει στην «Ε», ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Το έργο, προϋπολογισμού 830.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΠΗΓΗ: εφημερίδα «Ελευθερία», ρεπορτάζ του Βαγγέλη Κακάρα

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις