ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ερμής Αγιάς νικητής στο Λαρισινό ντέρμπι της Α2 κόντρα στην ΑΕΛ

Η ΑΕΛ έφτασε …κοντά στην πηγή αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε στην Αγιά από τον Ερμή 72-66, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να πάρει μια βαθειά βαθμολογική ανάσα.

Οι βυσσινί παρότι προηγούνταν στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού στα τελευταία λεπτά δεν είχαν το καθαρό μυαλό, έχασαν εύκολα την υπέρ τους διαφορά και δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα.

Οι γηπεδούχοι με τον …αέρα της έδρας πήραν αρχικά το προβάδισμα 6-4, αλλά από το σημείο εκείνο και μετά η ΑΕΛ επέβαλε τα δικά της θέλω στο παρκέ και πήρε τα ηνία του ματς, προηγούμενη με 13-9 και 16-11 στο τέλος της α’ περιόδου.

Οι παίκτες του Χρήστου Χασανίδη δείχνοντας πίστη στο πλάνο κατάφεραν όχι απλά να διατηρούν το προβάδισμα, αλλά και να μεγαλώνουν την υπέρ τους διαφορά, προηγούμενοι με 24-17, 34-24, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο με το σκορ 40-33 υπέρ τους.

Ο Ερμής στην αρχή του δευτέρου πίεσε, κατάφερε να προηγηθεί 44-42, αλλά η ΑΕΛ και πάλι αντέδρασε για να ολοκληρώσει την 3η περίοδο προηγούμενη με 58-51.

Οι βυσσινί μέχρι τα μισά του τελευταίου 10λέπτου διατηρούσαν τον έλεγχο του ματς προηγούμενη με 64-57, αλλά από το σημείο εκείνο και μετά όλα πήγαν ανάποδα. Πολλά λάθη, αβίαστα μάλιστα, έλλειψη καθαρού έδωσαν την δυνατότητα στην ομάδα της Αγιάς να «τρέξει» ένα επιμέρους σκορ 18-2 και να πάρει τη νίκη με 72-66.

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 33-40, 51-58, 72-66

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (Γιασάρης): Βρέττας, Τσιαμπαλής 2, Δεμερτζής 15 (3), Καλλές 4, Τσούμας, Κόμματος 8(1), Νταλός 1, Τριανταφύλλου 23(4), Μιλόγεβιτς 10(1), Παπαδόπουλος, Λόλας 9.

ΑΕΛ (Χασανιδης): Βλαχούλης 12(1), Σαριμπαλίδης 7(1), Παπαχρήστος 10(1), Ναούμης 2, Κονδυλόπουλος 3(1), Κνέζεβιτς 6, Φιλιππόπουλος 4, Γκιουλέκας 11(2), Τσιαβές 11(1).

Υ.Γ. : Μία κακή διαιτησία δεν είναι είδηση και μπορεί να συμβεί στον καθένα. Μια καθοριστικά κακή διαιτησία σε έναν κρίσιμο αγώνα, είναι κάτι λιγότερο σύνηθες αλλά και δικαιολογείται.

Αυτό που δεν μπορεί να εξηγηθεί και φυσικά ούτε να δικαιολογηθεί είναι η συμπεριφορά του διαιτητή Παγώνη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο με αποκορύφωμα τις ύβρεις, τις χυδαιότητες και προσπάθεια επίθεσης σε μέλος της ομάδας μας που διαμαρτυρήθηκε εντόνως, επικαλούμενος μάλιστα ποδοσφαιρικά αφεντικά (και συναδέλφους του) λέγοντας: «καλά κάνει και σας μπιπ ο τάδε».

Για όλα αυτά, αφού δεν τόλμησε να γράψει τίποτα στο φύλλο αγώνα, παρά μόνο να καλέσει από την Λάρισα δυνάμεις της ΟΠΚΕ, θα ενημερωθούν με η ΚΕΔ και η ΕΟΚ, οι οποίες θα ερωτηθούν για το ποιο είναι το καθεστώς και ποια η αιτιολογία που ο συγκεκριμένος διαιτητής συνεχίζει να ορίζεται σε αγώνες.

Δηλώσεις

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Χρήστος Χασανίδης δήλωσε: «Σ’ ένα ακόμη ματς χάσαμε το μυαλό μας στην τέταρτη περίοδο. Με 20 λάθη και 10 χαμένα ριμπάουντ δεν μπορείς να κερδίσεις τέτοιου είδους παιχνίδια».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις