ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημερίδα για τον αυτισμό στην εφηβεία στη Λάρισα – Δείτε φωτογραφίες

Ημερίδα που αφορά εφήβους με αυτισμό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου για  να την παρακολουθήσει.

Χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Ελένη Αναστασοπούλου, Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η οποία έκανε και μια σύντομη παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου TRAIL, που αφορά στην ημερίδα.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο κ. Παναγιώτης Κασσιανός, Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ο οποίος δήλωσε “η αποψινή παρουσίαση αφορά σε ένα πρόγραμμα ERASMUS, στο οποίο συμμετείχε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. το οποίο αφορούσε την εκπαίδευση εφήβων με αυτισμό. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε το πρόγραμμα έχουν σχέση με την τέχνη, και ιδιαίτερα με το θέατρο. Προκύπτει ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, γι’αυτό το λόγο συμμετείχαμε και εμείς, ως Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, με έναν εκπρόσωπο. Το θεωρούμε ένα σημαντικό γεγονός για το λόγο ότι αυτού του είδους οι διδακτικές προσεγγίσεις θέλουμε να είναι μέρους του προγράμματος και όχι να χρησιμοποιούνται κατ’ εξαίρεση.”

Μαριαλία Μαγιάκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις