ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτάζονται οι απόκριες στις κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται αυτές τις μέρες ο Δήμος Κιλελέρ. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα χωριά του Δήμου γίνονται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες συλλόγους και φορείς.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 10 π.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας δράσεις  με θέμα «Μάσκες» (στην αρχαία Ελλάδα, στους πρωτόγονους λαούς, σύγχρονων πολιτισμών) γνωριμία και κατασκευή για παιδιά 8 – 12 ετών. Στις 5 μ.μ. στο Μ. Μοναστήρι, στις 6:30 στον Άγιο Γεώργιο παιδικό πάρτι με κλόουν και στη συνέχεια αποκριάτικο ξεφάντωμα με ψητά εδέσματα, στις 8 μ.μ ο Σύλλογος Γυναικών Ζαππείου θα προφέρει σουβλάκια και λουκάνικα στους επισκέπτες υπό τους ήχους αποκριάτικης μουσικής. Η αποκριάτικη φωτιά θα ανάψει στον οικισμό Κυπαρίσσια της ΤΚ Μοσχοχωρίου στις 8 μ.μ. όπου θα προσφερθούν ψητά και άφθονο κρασί.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου οι αποκριές θα γιορταστούν με το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς, συνοδεία μουσικής, κρασιού,  ψητών εδεσμάτων  και κάψιμο του καρνάβαλου στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:

Στη Νίκαια σε συνεργασία με πλήθος φορέων, συλλόγων και εθελοντών στις 6 μ.μ. θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία με παιδικό πάρτι με κλόουν και στη συνέχεια αποκριάτικο για πρώτη φορά εμφάνιση μπουλουκιών στους δρόμους του χωριού συνοδεία παραδοσιακών οργάνων σε αποκριάτικους χορούς. Σκωπτικά δρώμενα  και ξεφάντωμα με μουσική από Dj,

Στις 6 μ.μ. στη Νέα Λεύκη σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο, στο Ελευθέριο στις 7 μ.μ σε συνεργασία με σύλλογο γυναικών και την ίδια ώρα στο συνοικισμό γηγενών του Ομορφοχωρίου, σε συνεργασία με το μορφωτικό σύλλογο του χωριού.

Στο Αρμένιο στις 7 μ.μ. σε συνεργασία με το Μορφωτικό σύλλογο «Άνθιμος Γαζής», στη Γαλήνη σε συνεργασία με το ΜΕΣ Γαλήνης και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου και δημοτικού, στη Γλαύκη σε συνεργασία με το μορφωτικό σύλλογο, στο Καλαμάκι, στο Κιλελέρ σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικών «Αγία Μαρίνα» και το Μορφωτικό Σύλλογο, στη Μελία, στη Μέλισσα, στο Νέο Περιβόλι βλάχικο γλέντι, στο Αχίλλειο στις 8 μ.μ. και στην Αγναντερή στις 20.30.

Την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου θα προσφερθούν στους επισκέπτες σαρακοστιανά εδέσματα (φασόλια, φακές, χαλβάς, τουρσί ελιές, ταραμάς) και άφθονο κρασί. Οι εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας θα γίνουν:

Στη Νίκαια στις 11:00 στην κεντρική πλατεία Νίκαιας. Ξυλοπόδαρος για τα παιδιά, φακές, πατάτες βραστές, γλέντι με ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, αναβίωση εθίμου παραδοσιακού γάμου και διάφορα άλλα δρώμενα.

Στις 11:00 π.μ. στην Αγναντερή σε συνεργασία με το μορφωτικό σύλλογο, στο Αρμένιο,  στη Γαλήνη με γαϊτανάκι, στη Γλαύκη, στο Δίλοφο, στο Ζάππειο, στο Καλαμάκι, στο Κιλελέρ, στη Μελία, στο Μελισσοχώρι, στο Μοσχοχώρι σε συνεργασία με το μορφωτικό σύλλογο, στα Μύρα, το Καλό Νερό και το Σοφό της ΤΚ Μύρων, στο Νέο Περιβόλι και τις Νέες Καρυές παρουσία παραδοσιακών μουσικών σχημάτων, στο Ομορφοχώρι παρουσία των χορευτικών τμημάτων του μορφωτικού συλλόγου, στον Πλατύκαμπο σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικών, παραδοσιακοί χοροί και γαϊτανάκι, στη Χάλκη σε συνεργασία με τον εκπολιτιστικό σύλλογο, στο Ψυχικό και στους Αγίους Αναργύρους σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικών θα γιορταστούν τα παραδοσιακά Κούλουμα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις