ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλήθος κόσμου προσέλκυσε «Η περίπτωση Καποδίστρια» στο Λαογραφικό Μουσείο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας ανοιχτή ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια» από την επιμελήτρια της έκθεσης – Ιστορικό Τέχνης κ. Ίριδα Κρητικού.

Η έκθεση περιλαμβάνει σύγχρονα εικαστικά έργα με θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια που συνδιαλέγονται με ιστορικά τεκμήρια – πλούσιο αρχειακό υλικό από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και αποκαλύπτουν την προσωπικότητα, το όραμα, τη ζωή του μεγάλου ηγέτη καθώς και την πορεία προς το τραγικό τέλος του.

Όλα αυτά τα παρουσίασε με μοναδικό τρόπο η επιμελήτρια της έκθεσης μαζί με εικαστικούς που φιλοτέχνησαν έργα εμπνεόμενοι από τον Καποδίστρια.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας τόνισε πως η έκθεση σημείωσε μεγάλη επισκεψιμότητα και πως την επισκέφθηκαν περίπου χίλιοι μαθητές από το Μάιο του 2017 που εγκαινιάστηκε.

Η υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελάτε να παίξουμε ιστορία» που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την έκθεση σε σχέση με τα εικαστικά έργα και το αρχειακό υλικό του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Εν συνεχεία η ομάδα των καλλιτεχνών και οι φίλοι της έκθεσης που συνόδευαν την κ. Κρητικού ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου.

Στη εκδήλωση συμμετείχαν ο κ. Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», το Δ.Σ. και μέλη του Συλλόγου του Μουσείου και πλήθος κόσμου, παρά την κακοκαιρία.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τον εξαίρετο τσελίστα κ. Νίκο Νικολαΐδη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Μαρτίου 2018.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις