Χρυσοχοΐδης από Λάρισα για Novartis: Ή θα δώσουν στοιχεία ή μιλάμε για χειραγώγηση της δικαιοσύνης

Δημοσιεύθηκε στις: 14 Φεβρουαρίου 2018, 13:30

«Όταν κατηγορείς κάποιον άνθρωπο πρέπει να του φέρεις κάποιες ενδείξεις, κάποια στοιχεία. Εάν δεν τα έχεις αυτά τότε προφανώς έχεις άλλο σκοπό. Τα έχουμε ζήσει αυτά πριν πολλά χρόνια και μάλιστα είναι παλιά εργαλεία στη νέα εποχή».  Τα παραπάνω σημείωσε από τη Λάρισα όπου βρίσκεται την Τετάρτη ο πρώην υπουργός και στέλεχος του «Κινήματος Αλλαγής» κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του onlarissa.gr για την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγησε πως «προφανώς και υπάρχουν ερωτήματα από τους πολίτες, υπόνοιες. Όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης που γίνεται» για να θέσει το εξής ερώτημα:  «Γιατί κατηγορούνται άνθρωποι χωρίς στοιχεία; Εάν υπάρχουν τα στοιχεία, συνέχισε, τότε προφανώς όλοι μαζί θα πούμε να πάνε να δικαστούν και να καταδικαστούν και μάλιστα με τον πιο σκληρό τρόπο για τέτοιου είδους αδικήματα. Αλλά όμως όταν δεν υπάρχουν στοιχεία, ούτε καν ενδείξεις, τότε προφανώς υπάρχει κάτι χειρότερο: Η χειραγώγηση της δικαιοσύνης κι αυτό είναι ότι πιο απεχθές στη δημοκρατία».

“ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ”

Σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν πως «συμπεριφέρεται με απίστευτο θράσος και πολλές απειλές σε όλες τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας. Βλέπουμε μία ολομέτωπη επίθεση όπου κυριαρχεί η ένταση που στόχο έχει την αποσταθεροποίηση της περιοχής με απώτερο στόχο δικό τους, η ψευδαίσθηση ότι αυτό θα δημιουργήσει σταθερότητα στην Τουρκία και στο καθεστώς Ερντογάν».

Με βάση τα παραπάνω, κάλεσε την κυβέρνηση σε εγρήγορση και τους Έλληνες σε επαγρύπνηση και ενότητα, ενώ ζήτησε επίσης την άμεση εφαρμογή όλων των αναγκαίων πολιτικών και διπλωματικών  μέτρων αποτροπής που έχει η χώρα στη διάθεσή της με βάση το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται και έχει επαφές με φορείς σήμερα στη Λάρισα επικεφαλής κλιμακίου του «Κινήματος Αλλαγής», ενόψει του συνεδρίου νέου πολιτικού φορέα το Μάρτιο. Μαζί του βρίσκονται ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κώστας Μπαργιώτας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Θωμάς Ψύρρας, ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλης Γιαννούλας και η κ. Φανή Αγορίτσα από τις “Κινήσεις Πολιτών”.

newsroom onlarissa.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ