ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στα… δύο η συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών

Με οριακό τρόπο (30 κατά και 28 υπέρ της απαλλαγής) και σε κλίμα έντασης η συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών τάχθηκε κατά της απαλλαγής του πρώην προέδρου της Χρ. Σιδερόπουλου για το διαχειριστικό έτος 2016, επιρρίπτοντάς του πολιτικές ευθύνες για τα ελλειπή παραστατικά που διαπιστώθηκαν, όπως υποστηρίχθηκε, μετά από αίτημα ελέγχου της νυν διοίκησης και του προέδρου της Φ. Παπαδόπουλου.

Σε κλίμα έντασης και με τα εμπλεκόμενα μέρη να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες ο Χρ. Σιδερόπουλος έκανε λόγο για πραξικόπημα εις βάρος του, κατηγορώντας ευθέως το πρόεδρο του Συνεταιρισμού για την κατάθεση ψευδών στοιχείων και παρουσίαση στοιχείων «που αποτελούν προϊόν συρραφής».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παπαδόπουλος επέμεινε στην άποψή του για το διαχειριστικό έλεγχο που ζητήθηκε, ενώ υποστήριξε πως όπως διαπιστώθηκε φαίνεται να λείπουν από τα ταμεία 31.000 ευρώ, για τα οποία δεν υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά.

«Παρά τις οχλήσεις μας προς τον κ. Σιδερόπουλο τα παραστατικά δεν προσκομίσθηκαν, οπότε και προχωρήσαμε σε έλεγχο», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ και ο Σπύρος Βαλιώτης, οποίος διενήργησε τον έλεγχο, τόνισε ότι υπάρχουν ελλειπή παραστατικά για τα έξοδα τα οποία εμφανίζονται για το 2016, σημειώνοντας μάλιστα πως «όταν ξεκίνησε ο έλεγχος ο συνεταιρισμός δεν είχε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ στο σχετικό έλεγχο φαινόταν ότι έχουν δοθεί λεφτά χωρίς να έχουν κοπεί παραστατικά».

Η συνέλευση επικύρωσε τον ισολογισμό του 2016 ενώ αποφασίστηκε να οριστεί ελεγκτής για τις όποιες ελλείψεις παρατηρούνται στα παραστατικά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις