ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το παρασκήνιο των παραιτήσεων στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Τι είχαν καταγγείλει δημόσια, στη Γενική Συνέλευση του περασμένου καλοκαιριού, και τι έγινε τους τελευταίους μήνες.

Τον Ιούλιο του 2017 υπήρξε πρωτοφανής ένταση κατά τη διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας. Οι Δημήτρης Σιαφαρίκας και Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου είχαν διαχωρίσει από τότε τη θέση τους από τον πρόεδρο του πιστωτικού ιδρύματος και την υπόλοιπη «ηγετική ομάδα».

Ο Δημήτρης Σιαφαρίκας κατήγγειλε τον τρόπο λειτουργίας του επί σειρά ετώνπροέδρου Αναστάσιου Λάππα, μίλησε για τον «πλήρη ευτελισμό του Δ.Σ.» και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να δεχθεί να «είναι Πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης ενεργητικού και παθητικού alco να είναι για παράδειγμα ο σύμβουλος με τον μεγαλύτερο δανεισμό από όλους και ότι Πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης κινδύνων να είναι για παράδειγμα κάποιος που δεν πληρώνει τόκους εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο Δημήτρης Σιαφαρίκας αποκάλυψε επίσης ότι σε δύσκολους καιρούς «προτείνεται από τον Γραμματέα του ΔΣ και πρόεδρο της επιτροπής ενεργητικού και παθητικού που σας ανέφερα πιο πριν μην το ξεχνάτε, να πάρει μισθό ο κος Λάππας 50 € παραπάνω από τον πιο υψηλά αμειβόμενο στέλεχος δηλαδή 8.550 €. Ακούσατε το νούμερο 8. 550 € όχι 550 €»!!!

Ο Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε παράνομη και καταχρηστική την απόφαση μισθοδοσίας του Αναστάσιου Λάππα και έθεσε σειρά ζητημάτων για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  τους μήνες που ακολούθησαν επικράτησε πρωτοφανής ένταση στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, με τους Σιαφαρίκα-Παπαευθυμίου να διαχωρίζουν σταθερά τη θέση τους και τελικά να παραιτούνται τη Δευτέρα κάνοντας λόγο για διαδικασίες «οι οποίες είναι αντίθετες με τους νόμους και την ηθική» και τονίζοντας ότι «ζητήματα συγκάλυψης και συνενοχής ουδέποτε  αποτέλεσαν κομμάτι του δικού μας αλλά και του οικογενειακού μας αξιακού  κώδικα».

trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις