ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοπή πίτας από το Μουσικό Σύλλογο Ελασσόνας (φωτό)

Σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα και με μεγάλη επιτυχίαπραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίταςτου Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte” το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (Τσικνοπέμπτη)8 Φεβρουαρίου 2018στηναίθουσα δεξιώσεων «HamosPlace» στην Ελασσόνα.

Ο πρόεδρος του συλλόγουκαι καλλιτεχνικός διευθυντήςτων μουσικών συνόλωνκ. Κωνσταντίνος Μάτης, πλαισιωμένος από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου,καλωσόρισε τους παριστάμενουςκαι έκανε ένα σύντομο απολογισμό της περασμένης χρονιάς.

Έγινε αναφοράστις πετυχημένες εμφανίσεις των χορωδιακών συνόλων στα χορωδιακά φεστιβάλ της Πτολεμαΐδας, Καρύστου καιΘέρμης Θεσσαλονίκηςγια τη μικτή χορωδία καθώς και τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας MusicArte στη 2η πανελλήνια συνάντηση νεανικών – παιδικών χορωδιών στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και στο Πάρκο των Ευχών στο Αλκαζάρ.

Επίσης σημείωσε την εντυπωσιακή επιτυχία του τμήματος προετοιμασίας για τα ειδικά μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων μιας και η πρώτη στη σειρά εισαγωγής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας(ΠΑ.ΜΑΚ), Γεωργία Βαρδακώστα είναι μαθήτρια στα εργαστήρια του συλλόγου.Συνεχάρη τους γονείς του τμήματος babymusic (1-3 ετών) και των τμημάτων μουσικής προπαιδείας (3-7 ετών)για την ενεργή συμμετοχή τους στα εργαστήρια και στην εξαιρετική παράσταση των Χριστουγέννων με την καθοδήγηση της μουσικοπαιδαγωγού κ. Έφης Φαρμάκη.

Κλείνοντας, ανακοίνωσε ότι η μικτήκαι η νεανική χορωδία του συλλόγου προετοιμάζονται να συμμετέχουνσε χορωδιακές συναντήσεις σε διάφορες πόλεις μετά από προσκλήσεις που έχουν δεχθεί στο προσεχές εαρινό εξάμηνο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Γιαννούλας ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής. Στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς των μελών του συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και την συμπαράσταση του δήμου Ελασσόνας.

Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε γλέντι με πολύ τραγούδικαι χορό από τα μέλη και τους φίλους του musicArteυπό τους ήχους μουσικού σχήματος αποτελούμενο από καθηγητές των μουσικών εργαστηρίων του συλλόγου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις