ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ με αφορμή την πρόκληση στα Ίμια

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο με αφορμή το περιστατικό στα Ίμια.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε: «Οι απαράδεκτες απειλές Ερντογάν και η ακραία πρόκληση του εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό μέσα στα χωρικά μας ύδατα, στην περιοχή των Ιμίων, συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση.

Αποτελούν νέους κρίκους στην αλυσίδα των προκλήσεων που ακολούθησαν την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα εταίρους και συμμάχους για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η αποθράσυνση των γειτόνων μας, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως στο Αιγαίο δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”».

Ψυχραιμία, σοβαρότητα και νηφαλιότητα συνέστησε στον Γιώργο Κουμουτσάκο η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, Δημήτρη Τζανακόπουλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. «Ο κος Κουμουτσάκος δεν χρειάζεται να εικάζει τίποτα, ειδικά σε εθνικά ζητήματα. Αντίθετα χρειάζεται να επιδεικνύει ψυχραιμία, σοβαρότητα και νηφαλιότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο κ. Τζανακόπουλος σε ποιόν απευθύνει τις συστάσεις για ψυχραιμία, σοβαρότητα και νηφαλιότητα; Υποπτεύομαι στον μονίμως ενδεδυμένο με στολή παραλλαγής Υπουργό Άμυνας. Κάνω λάθος;», έγραψε στο twitter ο κ. Κουμουτσάκος.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις