ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

4ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου “Θ. Αγγελόπουλος” με θέμα ”Έρως ανίκατε” στο Χατζηγιάννειο

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, διοργανώνει από την Κυριακή 4 έως την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θεόδωρος Αγγελόπουλος με θέμα ”Έρως ανίκατε”.

Ένα από τα αγαπημένα θέματα του κινηματογράφου από καταβολής του είναι ο έρωτας, ο ανίκητος, πάντων θεών και ανθρώπων νόημα.

Για μια εβδομάδα η καρδιά του ελληνικού σινεμά θα χτυπά στη Λάρισα.

Φέτος, το Πανόραμα θα είναι ακόμα πιο αναβαθμισμένο, ενώ έχουν προσκληθεί να παραστούν και να μιλήσουν με το κινηματογραφόφιλο κοινό, σπουδαίοι σκηνοθέτες, παλιοί και νέοι, όπως ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος στον οποίο θα είναι αφιερωμένο το φετινό Πανόραμα, η Μαρία Ντούζα, η Μαργαρίτα Μαντά, αλλά και ηθοποιοί όπως ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Άλκις Κούρκουλος, ο Νίκος Ορφανός, η Ελένη Ροδά και πολλοί άλλοι.

Επίσης, οι κινηματογραφόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες καταξιωμένων Ελλήνων σκηνοθετών.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία του Θ. Αγγελόπουλου “Η σκόνη του χρόνου” του οποίου το όνομα φέρει τιμητικά το Πανόραμα.Ακόμη, θα προβληθούν οι ταινίες “ Η πίσω πόρτα”, “Άντε γεια”, “Ξαφνικός έρωτας” του Γ. Τσεμπερόπουλου, “Η χορωδία του Χαρίτωνα” του Γρ. Καραντινάκη, “Για πάντα” της Μαργαρίτας Μαντά, “Το δέντρο και η κούνια” της Μαρίας Ντούζα.

Παράλληλα, την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα γίνει έκθεση φωτογραφίας από τέσσερις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του Πανοράματος, θα τιμηθούν τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κώστας Τσιάνος για την προσφορα του στον πολιτισμό, και την Πέμπτη 5 Μαρτίου η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ελένη Ροδά, που μεταξύ άλλων ”χάρισε” τη μοναδική φωνή της στην εμβληματική ταινία του Αλέξη Δαμιανού ”Ευδοκία”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις