ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Βάλτε ένα χεράκι να ξαναφτιάξουμε τη φάτνη! – Όλοι την Κυριακή στο Μύλο του Παππά

Κάλεσμα του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα

Δυστυχώς, η φάτνη της Κεντρικής πλατείας, δεν υπάρχει πια. Κάηκε ολοσχερώς το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Το γιατί και το πώς δεν το γνωρίζουμε. Η πυροσβεστική συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Γεγονός όμως είναι πως χάθηκαν οι κούκλες που είχαν φτιάξει με αγάπη και μεράκι οι αείμνηστοι ιδρυτές του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα, η Σοφία Φουτζοπούλου και ο Κώστας Χατζηανδρέου, κούκλες κειμήλια, κούκλες έργα τέχνης. Κομμάτι της ιστορίας της πόλης, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αυτές τις κούκλες φρόντιζε η υπεύθυνη του κουκλοθίασου Φωτεινή Καλούδη με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι. Γιατί οι κουκλοπαίκτες δε θεωρούν τις κούκλες πράγματα, τις λογαριάζουν ανθρώπους, έχουν κάτι από την ψυχή τους.

Αλλά δε θα το βάλουμε κάτω. Η Φωτεινή λέει, πάντα να ξαναρχίζουμε.

Γι’ αυτό καλεί όσους ενδιαφέρονται, όσους δε θέλουν να μείνουμε χωρίς φάτνη χριστουγεννιάτικα, να βάλουν ένα χεράκι να τις ξαναφτιάξουμε.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο προαύλιο του Μύλου του Παππά, μπροστά από το Κουκλοθέατρο, θα κολλήσουμε, θα ράψουμε, θα κόψουμε, θα φτιάξουμε καινούριους Ιωσήφ, Μαρία και Μάγους.

Και θα αποδείξουμε, ότι Χριστούγεννα, είναι η αγάπη εν δράσει.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις