ΛΑΡΙΣΑ

Η Λάρισα γιορτάζει τον Άγιο Νικόλαο – Πλήθος πιστών στην φερώνυμη εκκλησία (φωτό)

Με την παρουσία πολλών πιστών χριστιανών, τελέσθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη ιερά και φωταυγή μνήμη του Αγίου Νικολάου, στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου, στη Λάρισα.
Στην ακολουθία αυτού του πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ.Βαρθολομαίος, συγχοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Στην ομιλία του ο οικείος Ιεράρχης, Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος καλωσόρισε τον Πολυσέβαστο Ιεράρχη κ. Βαρθολομαίο στη Λάρισα και τον ευχαρίστησε που αποδέχθηκε την πρόσκληση να προεξάρχει των εορτασμών του Αγίου Νικολάου.

”Έχουμε σήμερα την εξαιρετική χαρά να κοσμεί τον θρόνο αυτού του μεγαλοπρεπή Ναού ένας γόνος της θεσσαλικής γης, καθώς ο Μητροπολίτης Σμύρνης κατάγεται από τον Βόλο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιγνάτιος και συμπλήρωσε πως: ”Μετά από πολλά χρόνια η Εκκλησία ανέδειξε Μητροπολίτη σε αυτή την θρυλική πόλη, η οποία είναι μία από τις εφτά Εκκλησίες τις αποκαλύψεως, διάδοχος μεγάλου Αρχιερέως, του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης”.

Στην συνέχεια τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο για την ευγενική πρόσκληση να βρίσκεται φέτος στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου και αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου, με πολλούς συγκινητικούς λόγους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις