ΑΡΘΡΑΛΑΡΙΣΑ

Χελιδώνης: Ο λόγος του επιχειρηματία της Λάρισας να μετουσιώνεται σε πράξη!

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο επιχειρηματικός κόσμος της Λάρισας πρέπει να ενωθεί δίνοντας ένα βροντερό «παρών» στις εκλογές του Δεκεμβρίου ενισχύοντας τον θεσμικό ρόλο των επιμελητηρίων. Η συμμετοχή όλων στις εκλογές είναι απαραίτητη καθώς θα δυναμώσει τόσο τον ρόλο του επιμελητήριου όσο και τη φωνή των επιχειρηματιών. Διότι ο κάθε επιχειρηματίας πρέπει να εκφράζει τους προβληματισμούς του και να βοηθάει στην εξεύρεση λύσεων μέσα από το «σπίτι» του, που δεν είναι άλλο από το Επιμελητήριο Λάρισας.

Τα Επιμελητήρια θεωρούνται ως βασικοί σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης, σε θέματα εμπορίου και βιομηχανίας αλλά και γενικότερα αναπτυξιακής πολιτικής, Αποτελούν, θα έλεγα, τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της Πολιτείας και του επιχειρηματικού κόσμου. Αυτό τον κρίκο θέλουμε και εμείς με τον συνδυασμό «Νέα Επιμελητηριακή Δράση», να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο. Να γίνουμε η φωνή του κάθε επιχειρηματία με στόχο τα λόγια του να μετουσιώνονται σε πράξεις.

Πράξεις αποτελεσματικές που θα δίνουν ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληρώσει ακριβά την οικονομική κρίση καταφέρνοντας να κρατήσουν ζωντανή την τοπική κοινωνία της Λάρισας. Μάλιστα, ένας πολλά υποσχόμενος δρόμος για την επιστροφή σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης είναι η μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο του Επιμελητήριου, το οποίο θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια και στη συνεργασία με αντίστοιχα επιμελητήρια του εξωτερικού τα οποία θα μας βοηθήσουν στο να ενθαρρύνουμε την καινοτομία και στη πόλη μας.

Η δίκη μου μακροχρόνια πορεία, στον επιχειρηματικό κλάδο, με δίδαξε ότι για να μπορέσεις να προσφέρεις μέσα από μια συλλογική δράση πρέπει πρώτα να βιώσεις τα προβλήματα της δικής σου επιχείρησης σου, να τα λύσεις, να μάθεις από αυτά έτσι ώστε στο τέλος να πεις ότι τώρα είμαι έτοιμος να συνεργασθώ με άλλους δραστήριους επιχειρηματίες προκειμένου να προσφέρω για το καλό του κλάδου και του τόπου μου.

Όπως έχει πει και ο πρόεδρος του Συνδυασμού μας, Δημήτρης Αδάμ: «Είμαστε η κοινωνική βάση που παράγει τον πλούτο σ’ αυτή τη χώρα. Ας σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και να αντικρίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις του μέλλοντος». Άποψη την οποία ενστερνίζομαι θέλοντας να προσθέσω ότι η ένωση φέρνει τη δύναμη, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι « η ισχύς εν τη ενώσει».

Άρθρο του Τάσου Χελιδώνη – Υποψήφιου με τον Συνδυασμό «Νέα Επιμελητηριακή Δράση», του οποίου επικεφαλής είναι ο τωρινός πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Αδάμ στον κλάδο της Μεταποίησης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις