ΛΑΡΙΣΑ

Με μικρή προσέλευση Λαρισαίων οι εκδηλώσεις του Δήμου για την επέτειο του Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ)

Λιγοστός ήταν ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Λαρισαίων και συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις επ’ αφορμή της φετινής 44ης επετείου από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείου.

Ουσιαστικά, εκτός των εκπροσώπων δεκάδων φορέων, κομμάτων και οργανώσεων της περιοχής που παρέστησαν, μόνο οι γονείς και οι συγγενείς των μαθητών του Μουσικού σχολείου Λάρισας που κάλυψαν μουσικά τις εκδηλώσεις, βρέθηκαν στο χώρο.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το ορόσημο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και η κατάληψη της Νομικής που προηγήθηκε, οι άνδρες και γυναίκες  που βασανίστηκαν στα κολαστήρια του ΕΑΤ – ΕΣΑ, εξορίστηκαν, υπέφεραν τα πάνδεινα, αποτελούν διαρκείς υπομνήσεις του χρέους αντίστασης έναντι κάθε ανελεύθερου, καταπιεστικού, αυταρχικού καθεστώτος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Λάρισας, Δημήτρης Παπαποστόλου, ανέφερε ότι «το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μια ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο».

Ο Θάνος Τσότσος, πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 14ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, τόνισε ότι «αναμφίβολα οι αγώνες των Ελλήνων προγόνων μας για να κατακτήσουν το πολύτιμο αγαθό της ελευθέριας πρέπει να μείνουν χαραγμένοι στην μνήμη μας και να διαιωνίζονται από γενιά σε γενιά. Η αντίσταση των Ελλήνων φοιτητών του Πολυτεχνείου απέναντι στους οπλισμένους στρατιώτες πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση σε όλους μας. Είναι ανάγκη σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, στην εποχή που κλονίζονται οι δημοκρατικοί θεσμοί, η ισχύς των ατομικών μας δικαιωμάτων, οι ηθικές αξίες και τα ιδανικά, εμείς να ξεχωρίζουμε από το άβουλο πλήθος και να αγωνιστούμε για την απόκτηση και την διατήρηση αυτών των αγαθών, για ένα καλύτερο σήμερα, για ένα καλύτερο αύριο».

Στη συγκέντρωση παρέστη και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας και κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο του Ρήγα Φεραίου, στην πλατεία Νομαρχίας.

Ρεπορτάζ: Μενέλαος Κατσαμπέλας

ΦΩΤΟ: newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις