ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στα… σκαριά νέο προπονητικό κέντρο Εθνικών από την ΕΠΟ

Τέσσερα πολύ σοβαρά ζητήματα θα τεθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 20/11 στην Θεσσαλονίκη. Το πιο σοβαρό είναι η συγκρότηση επιτροπής εργασίας για την εξεύρεση και την κατασκευή αθλητικού προπονητικού κέντρου όλων των Εθνικών ομάδων!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta.gr στην Ομοσπονδία γίνεται επί τούτου συζήτηση καιρό τώρα και θέλουν μεταξύ άλλων να αξιοποιήσουν και ένα ποσό 3 εκατ. ευρώ από την FIFA που υπάρχει για τον συγκεκριμένο σκοπό. Για την ακρίβεια η Παγκόσμια Ομοσπονδία διαθέτει το ποσό αυτό για δράσεις που αφορούν σε γηπεδικές εγκαταστάσεις ή εξοπλισμό τους.

Στην ΕΠΟ υπάρχει ήδη σχετική προεργασία και ερευνώνται χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν κυρίως στην Αθήνα. Είναι ένα από τα θέματα στην ατζέντα και σίγουρα έχει την σημασία της. Για ένα προπονητικό κέντρο Εθνικών βέβαια απαιτούνται πάνω από τρία γήπεδα και ενώ τοποθετούνται και ξενώνες. Υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα. Το άλλο σκέλος είναι η συζήτηση επί της σύμβασης του προπονητή της Εθνικής ανδρών, Μίκαελ Σκίμπε. Για το εάν θα ανανεωθεί ή όχι.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η πρόταση για συγκρότηση ομάδας εργασίας με στρατηγικό πλάνο για την ανάπτυξη υποδομών σε όλη την χώρα. Πρόκειται κυρίως για το πρωτάθλημα των Μεικτών. Επί εποχής Σάντος είχε δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα για το πως ακριβώς θα γινόταν αυτό το πρωτάθλημα. Αυτό κρατήθηκε μέχρι το ’15. Τώρα θα γίνει πάλι κουβέντα για να υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο για το πως θα διεξάγονται τα πρωταθλήματα των Μεικτών και των Ενωσιακών ομάδων.

Επίσης θα συζητηθεί η εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου για θέματα που συζητήθηκαν στην Επιτροπή στις 6/11 και αφορούν στις αμοιβές των διαιτητών, στην έγκριση του κανονισμού αδειοδότησης των ΠΑΕ για την περίοδο ’17 – ’18 και προτάσεις της επιτροπής αναμόρφωσης των κανονισμών της ΕΠΟ και την σύνθεση και λειτουργία της ΠΕΕΟΔ, που είναι η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών. Με αυτά και με αυτά παραμένει (ακόμα) ανοιχτό το… μέτωπο για τις δύο έδρες της Εθνικής που θα δηλωθούν.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις