Προεκλογικός μποναμάς υπό την πίεση της Κεντροαριστεράς

Δημοσιεύθηκε στις: 14 Νοεμβρίου 2017, 13:46
Διέξοδο μέσω του κοινωνικού μερίσματος από τη σκληρή για την κυβέρνηση
πραγματικότητα αναζητεί ο Αλέξης Τσίπρας. Με μία κίνηση που αιφνιδίασε
ακόμη και τα στελέχη του και για πολλούς έχει έντονο προεκλογικό άρωμα, ο
Πρωθυπουργός προχώρησε σε διάγγελμα για τη διανομή του κοινωνικού
μερίσματος. Το οποίο μάλιστα θα είναι «φουσκωμένο» σε σχέση με τις
αρχικές εκτιμήσεις (1,4 αντί 1,1 δισ. ευρώ).Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει το πράσινο φως των θεσμών, προκειμένου να αποφευχθούν εμπλοκές αντίστοιχες με τις περσινές στην αξιολόγηση. Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, αναμένεται και νέα δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, με ανταλλαγή χρέους.

Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού έρχεται μετά την αρχική σιγήν ιχθύος του Μαξίμου σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, καθώς τόσο η μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία όσο και το γενικότερα βαρύ κλίμα έχουν στριμώξει στα σχοινιά την κυβέρνηση.

Η τακτική απέναντι στην Κεντροαριστερά

Σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου, πάντως, η τακτική τους απέναντι στην Κεντροαριστερά και το νέο φορέα δεν πρόκειται να αλλάξει δραματικά: θα συνεχίσει να τον αντιμετωπίζει ως «ουρά» της ΝΔ, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει ως ο γνήσιος εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.

Αντιστοίχως, δεν εκφράζονται προτιμήσεις για τον αρχηγό, αντιμετωπίζοντας μέσα από το ίδιο πρίσμα Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο θεωρούν επίσης εκπρόσωπο του «παλιού» ΠΑΣΟΚ, αφού έχει σταθεί εχθρικά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην προσέγγιση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτός είναι και ο λόγος, μάλιστα, που στην κυβέρνηση βλέπουν κατά τι θετικότερα την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ