Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρών στον σχεδιασμό της νέας Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε στις: 14 Νοεμβρίου 2017, 14:03
Ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στον σχεδιασμό της νέας Ευρώπης επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης γι’ αυτό σήμερα, πραγματοποιεί την τρίτη κατά σειρά εξόρμησή του στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συναντάται στο Στρασβούργο με σειρά Ευρωπαίων αξιωματούχων.Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι σύντομα οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα -όπως άλλωστε έχει τονίσει και ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν- θα αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά και η Ελλάδα δεν θα πρέπει να μείνει πίσω, απλός θεατής των εξελίξεων.

Οι συναντήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, αναμένεται να κορυφωθούν το απόγευμα με την ομιλία που θα πραγματοποιήσει στη Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.). Στην παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ για το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που έχει σχεδιάσει για την Ελλάδα αλλά και για τον ρόλο της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη.

Ο… μαραθώνιος των επαφών του προέδρου της ΝΔ ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει νωρίς το πρωί.

Συγκεκριμένα θα συναντηθεί:

– Στις 9:00 (τοπική ώρα) με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γκουίντο Ραϊμόντι.

– Στις 10:00, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

– Στις 11:15, με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάι Φερχόφσταντ

-Στις 13:00, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τoυ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

– Στις 15:30, με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιαγκλαντ.

– Στις 17:00, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Όπως σημειώνεται πάντως από τη Νέα Δημοκρατία τα ραντεβού που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους παραπάνω αξιωματούχους δεν θα είναι απλώς «για το θεαθήναι» και «για μία χειραψία». Πεποίθησή του είναι -λένε- πως η ΝΔ θα είναι σύντομα κυβέρνηση. Έτσι, κρίνει σκόπιμο «να προετοιμάσει το έδαφος με ουσιαστικές συζητήσεις» και να «χτίσει» διαύλους επικοινωνίας.

Μάνος Χαραλαμπάκης

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ