ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κίνημα κατά της καύσης σκουπιδιών στο Βόλο

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ καλεί όλους τους πολίτες του Βόλου σήμερα στις 18:00 στο Δημαρχείο προκειμένου να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και να κατατεθεί αίτημα για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με κύριο θέμα την καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στο ΧΥΤΑ Βόλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, θεωρούμε επικίνδυνη για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών την καύση πλαστικών, λυματολάσπης, μοριοσανίδων και άλλων αποβλήτων από τους μη συμβατούς κλιβάνους μιας βιομηχανίας που βρίσκεται μέσα στο Δήμο Βόλου. Η ατμόσφαιρα της πόλης μας είναι ήδη επιβαρυμένη και θα επιβαρυνθεί μελλοντικά με επικίνδυνες ουσίες από την καύση πλαστικών.

«Το περιβάλλον δεν μας ανήκει. Το δανειστήκαμε από τις επόμενες γενιές και έχουμε βάσιμους λόγους να λέμε όχι στην καύση στερεών αποβλήτων και ναι στην ανακύκλωση. Αρνούμαστε πολύτιμοι οικονομικοί πόροι του Δήμου μας να αξιοποιηθούν στη δημιουργία μονάδας SRF. Οραματιζόμαστε μία πόλη που θα επαναχρησιμοποιεί, θα κομποστοποιεί και θα ανακυκλώνει το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων. Λέμε ναι στη βιώσιμη ανάπτυξη και όχι στην ανάπτυξη με κάθε τίμημα», τονίζει η επιτροπή αγώνα πολιτών.

magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις