Τρεις σοροί σε μια εβδομάδα στις ακτές της Λέσβου

Δημοσιεύθηκε στις: 13 Νοεμβρίου 2017, 13:18
Να λύσει το μυστήριο με τις τρεις σορούς που έχουν βρεθεί μέσα σε μια εβδομάδα σε παραλίες της Λέσβου προσπαθεί το Λιμενικό Σώμα. Ειδικότερα, το Σάββατο εντοπίστηκε στην περιοχή Παληός Μανταμάδου η σορός ενός άνδρα, αγνώστων στοιχείων, σε προχωρημένη σήψη.

Νωρίτερα, είχαν βρεθεί ακόμα δύο σοροί, αγνώστων στοιχείων, σε περιοχές του νησιού, χωρίς οι αξιωματικοί του Λιμενικού να μπορούν να εξηγήσουν την προέλευσή τους. Συγκεκριμένα, στις 5 Νοεμβρίου εντοπίστηκε η σορός μιας νεαρής γυναίκας ηλικίας 15 – 18 ετών στην θαλάσσια περιοχή του Ασπροποτάμου, ενώ στις 9 του μήνα στην περιοχή Σαρακίνα Μανταμάδου βρέθηκε το άψυχο σώμα ενός μικρού αγοριού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία για ναυάγιο σκάφους, σε Ελλάδα και Τουρκία, που ενδεχομένως να μετέφερε πρόσφυγες ή μετανάστες.

Η τελευταία επιχείρηση διάσωσης μετά από ναυάγιο μπορεί να πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου, ωστόσο ήταν στην Καλόλιμνο, νησί που είναι αρκετά μακριά από τη Λέσβο. Τότε είχαν διασωθεί συνολικά 15 άτομα από τα 22-24 που φέρεται να επέβαιναν στη λέμβο, ενώ τέσσερα είχαν ανασυρθεί νεκρά (ένα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τρία στα τουρκικά).

Παράλληλα, δεν έχει αναφερθεί καμία εξαφάνιση ατόμου από τις δομές φιλοξενείας των προσφύγων και των μεταναστών στο νησί, που θα δικαιολογούσε τα περιστατικά, με τους λιμενικούς να αναζητούν λύση για το θέμα.

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ