ΛΑΡΙΣΑ

Απέχουν από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα οι Λαρισαίοι δικηγόροι για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη θρασύτατη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο χώρο εργασίας του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας αποφάσισε αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους στα Δικαστήρια (ακροατήρια) τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει τα εξής: “Η άγρια δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου  αποτελεί γεγονός, που αντανακλά μια ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε ως ελληνική κοινωνία στη χώρα μας στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας. Η επιλογή των δολοφόνων να ενεργήσουν το στυγερό έγκλημά τους μέσα στο δικηγορικό του γραφείο, είναι η μοιραία συνέπεια της ατιμωρησίας που εκτρέφει όλα τα αρνητικά φαινόμενα.

Η απόφασή τους να δολοφονήσουν έναν λειτουργό της Δικαιοσύνης, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και  επιβεβαιώνει ότι η κρίση που βιώνουμε, είναι πρωτίστως  ηθική, μια κρίση αξιών και αρχών. Τούτο είναι  συμπέρασμα της βάσης της ελληνικής κοινωνίας, η οποία ωστόσο με αγωνία παρατηρεί ότι αυτή η κοινή παραδοχή, όχι μόνον δεν εκφράζεται από τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά είναι και ανύπαρκτη ως θέμα στη δημόσια συζήτηση.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας στέκεται κοντά στο βαρύ πένθος της οικογένειας του εκλιπόντα συναδέλφου, καθώς και στην ευρύτερη οικογένεια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του οποίου εκλεκτό μέλος και Γ. Γενικός Γραμματέας στο Δ.Σ. υπήρξε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Τέλος, ως διαμαρτυρία για το μέγα πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας, που εξόφθαλμα αναδείχθηκε με τη θρασύτατη δολοφονία ενός δικηγόρου στο χώρο εργασίας του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας αποφάσισε αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους στα Δικαστήρια (ακροατήρια) τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις