Από πού προέρχονται τα νέα μέλη του Ρουβίκωνα

Δημοσιεύθηκε στις: 12 Οκτωβρίου 2017, 09:21
Νέα μέλη έχουν ενταχθεί στον Ρουβίκωνα τις τελευταίες ημέρες, ως
αποτέλεσμα του «ανοίγματος στην κοινωνία» που επιχείρησε τον περασμένο
Μάιο, λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.«Στον Ρουβίκωνα διαπιστώνουμε ότι έχουν ενταχθεί, τις τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον 10-20 νέα μέλη που είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι ή άνεργοι. Δεν φαίνεται να είχαν μέχρι τώρα καμία σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και δεν μας έχουν απασχολήσει ξανά. Φαίνεται ότι το “άνοιγμα στην κοινωνία”, που επιχείρησε τον περασμένο Μάιο η αναρχική συλλογικότητα, είχε κάποιο αντίκρισμα.

»Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη οργάνωση, που έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 70 ακτιβιστικές ενέργειες μέσα σε δυόμισι χρόνια και αριθμεί πλέον περισσότερα από 120 μέλη, μπαίνει σε μια νέα φάση δραστηριότητας. Μας προκαλεί ωστόσο ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός της εισβολής, την Τετάρτη, στην πρεσβεία της Ισπανίας για το ζήτημα της ανεξαρτητοποίησης της Καταλωνίας.

»Και αυτό γιατί ηγετικά μέλη του Ρουβίκωνα, σε πρόσφατη ραδιοφωνική εκπομπή στην ERTopen εξέφραζαν σε προσωπικό επίπεδο απόψεις ότι “δεν βλέπουν με καλό μάτι την απόσχιση πλούσιων περιοχών, ούτε υποστηρίζουν μια τέτοια κίνηση”. Στην ίδια εκπομπή, προ μερικών ημερών, ανέφεραν ότι θα ακολουθήσουν δύο εβδομάδες “όπου θα γίνουν πολλά”. Και όπως φαίνεται διανύουμε αυτή την περίοδο…» αναφέρει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθεί τη δραστηριότητα της αναρχικής-ακτιβιστικής οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα»

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ