Μανιάτης: Η πρότασή του για την παραγωγική Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε στις: 11 Οκτωβρίου 2017, 14:30
Την πρότασή του που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και «θα επιτρέψει στην Ελλάδα να χαμογελάσει ξανά» παρουσίασε ο Γιάννης Μανιάτης.Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς έκανε λόγο για πρόταση της παραγωγικής σοσιαλδημοκρατίας σε μια παραγωγική Ελλάδα, που έχει ως βασικό της άξονα την παραγωγή πλούτου.

Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε σε 4 πηγές εθνικού πλούτου που μπορούν, εκτός των άλλων, να χρηματοδοτήσουν το ασφαλιστικό σύστημα. Είναι η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των πανεπιστημίων της χώρας και το επιτελικό κράτος.

Επιπλέον, παρουσίασε μια δέσμη 10 προτάσεων που αφορούν τους πλειστηριασμούς, τα κόκκινα δάνεια, την υγεία, τη φορολογία, το ασφαλιστικό, το δημογραφικό, την ανεργία, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και το κοινωνικό κράτος. Ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι, στη βάση αυτών των προτεραιοτήτων, μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία για τις πολιτικές, σε προοδευτική κατεύθυνση, που θα ακολουθηθούν τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Μανιάτης, αναφερθείς στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, τόνισε ότι η νέα παράταξη χρειάζεται και μια νέα ηγεσία, αφού η σημερινή, όπως σημείωσε, απέδειξε οτι δεν μπορεί να οδηγήσει το χώρο πέρα από το 7%, αφήνοντας αιχμές για την κυρία Γεννηματά.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλλου, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν ήταν στη Βουλή λόγω του κακού σχεδιασμού που υπήρξε, ξεκαθάρισε ότι έχει ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου και θύμισε ότι είχε ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης.

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ