Ενα χαλασμένο ασανσέρ δεν μας αφήνει να πληρώσουμε …φόρους

Δημοσιεύθηκε στις: 11 Οκτωβρίου 2017, 10:53
Την ώρα που τα επιτελεία των υπουργείων εστιάζουν στην προσέλκυση επενδύσεων, παλεύοντας άλλες φορές με φορείς του κράτους ή ακόμα και με τον εαυτό τους, όπως η επένδυση στο Ελληνικό και η Eldorado Gold στις Σκουριές, έρχονται ένα-ένα τα προβλήματα της καθημερινότητας να μας (ή καλύτερα, τους) επαναφέρουν στον… ίσιο δρόμο.Τα συγκεκριμένα προβλήματα, προβάλλονται από τα ΜΜΕ κάθε φορά με τον κρατικό μηχανισμό να τρέχει να τα λύσει, τις περισσότερες φορές μετά από μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών.

Ένα από αυτά, εντοπίζεται και στην ΙΖ’ ΔΟΥ Αθηνών, που βρίσκεται στο Παγκράτι και είναι μια υπηρεσία που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου καθημερινά. Εκεί, εδώ και καιρό οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν, αλλά και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών κάνουν καθημερινά τη γυμναστική τους καθώς ο ανελκυστήρας δεν λειτουργεί.

Χάλασε μια, δυο, κάλεσε ο διευθυντής της ΔΟΥ συνεργείο και τον επισκεύασε, πλέον δεν υπάρχουν χρήματα στο «ταμείο» της εφορίας (ούτε στην τσέπη του διευθυντή που κάποιες φορές τσόνταρε ο ίδιος) για νέο μάστορα και έγινε αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για να μεριμνήσει για το θέμα, με τον διευθυντή να τονίζει την καθημερινή ταλαιπωρία που υφίσταντο οι συναλλασσόμενοι με την ΔΟΥ.

Το θέμα κυριολεκτικά «πάγωσε», το ασανσέρ έμεινε καθηλωμένο στο ισόγειο και οι πολίτες (ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι) που θέλουν να επισκεφθούν την εφορία το ξανασκέφτονται.

Είδαν και αποείδαν οι εργαζόμενοι, προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου την Τρίτη, μιλώντας και σε τηλεοπτικούς σταθμούς για το θέμα, μη μπορώντας να βρουν άλλο τρόπο να πιέσουν για να βρεθεί λύση. Μάλιστα, όπως σημειώνουν στελέχη της συγκεκριμένης ΔΟΥ, είναι πιο πιθανό το θέμα να λυθεί αν «βγει» στα κανάλια, όσα αιτήματα και να έχει κάνει ο διευθυντής.

Οπότε, καλές οι επενδύσεις, αλλά ας φτιάξει κάποιος και αυτό το ασανσέρ…

Κλόκας Νίκος

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ