ΛΑΡΙΣΑ

Η αντιεξουσιαστική κίνηση Λάρισας για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή αντιφασιστική συγκέντρωση με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Λάρισας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. Τα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια αποδεικνύουν πως δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό, αλλά μια προσχεδιασμένη εν ψυχρώ εκτέλεση.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά οι δολοφόνοι είναι ελεύθεροι. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Σκορπίζουν το έμφυτο μίσος τους για τον άνθρωπο ανενόχλητοι. Η ναζιστική οργάνωση ήταν, και παραμένει, χρήσιμο μέσο αυτοπροστασίας της εξουσίας, για τον αποπροσανατολισμό και την υποταγή της κοινωνίας. Η εμφάνισή της και η μιντιακή της προβολή μετά το κίνημα των πλατειών, στοχεύει στο να εφευρίσκει «εχθρούς», ώστε η κοινωνική οργή να μην αμφισβητήσει ποτέ το κοινωνικοπολιτικό status quo. Ο εχθρός σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι η ελίτ, πρέπει να είναι ο πρόσφυγας, ο μετανάστης, ο ακτιβιστής, ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο επαναστατημένος, όλοι όσοι αρνούνταν και αρνούνται να σωπάσουν.

Πέρασαν δύο χρόνια αφότου άρχισε η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, που πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις δεν απασχολεί τα κεντρικά δελτία των ειδήσεων. To πολιτικό, δικαστικό και οικονομικό κατεστημένο δεν έχει πάψει να ελπίζει, πως κάποια στιγμή η «σοβαρή» Χρυσή Αυγή θα φροντίσει για την επιβίωση του πολιτικού κατεστημένου που την γέννησε. Με ενορχηστρωμένες επιθέσεις από τους τηλεοπτικούς δέκτες και τα έντυπα μέσα ζητά την παραδειγματική τιμωρία του Δημήτρη Κουφοντίνα με τη στέρηση του δικαιώματός του στις άδειες και της Ηριάνας και του Περικλή, γιατί τολμούν να συναναστρέφονται εχθρούς του συστήματος, δίχως να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα. Από την άλλη πλευρά, η ίδια η Χ.Α. αποδεδειγμένα πλέον μια εγκληματική οργάνωση παραμένει ακίνδυνη για κάθε εξουσία, τόσο ώστε η ανάληψη «πολιτικής ευθύνης» για ένα στυγερό έγκλημα, να μην της στερεί το θεσμικό της ρόλο ως πολιτικό μόρφωμα.

Ο φασισμός και οι εκφραστές του, που πλέον έχουν πολλαπλασιαστεί και δεν περιορίζονται στο ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή, δεν θα χαθούν με το κλείσιμο της τηλεόρασης ή σε μια απομονωμένη δικαστική αίθουσα. Θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας ελεύθεροι και ανενόχλητοι να χύνουν φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο. Θα συνεχίσουν να επιτίθενται σε μικρά παιδιά γιατί τολμούν να θέλουν, να πάνε στο σχολείο. Θα συνεχίσουν να επιτίθενται σε κοινωνικούς χώρους και σε καταλήψεις στέγης. Θα συνεχίσουν να βρίσκουν βήμα με κυνισμό στις ξεχασμένες, από τα μέσα, δίκες φασιστών, κατά τις οποίες συρρικνώνεται ο νόμος, για να μην ενοχλεί τον εγκληματία. Θα χαθεί μόνο με την μεταστροφή της κοινωνίας από αναθετικό σύνολο σε κοινότητα ελεύθερων και αυτόνομων ανθρώπων.

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία ξύπνησε, τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα. Ο Παύλος ήταν ένας από εμάς, μια ενοχλητική φωνή που μιλούσε και δεν έκανε τα στραβά μάτια μπροστά στον φασισμό και τον ρατσισμό. Δεν «χάθηκε», ούτε «έφυγε», δολοφονήθηκε γιατί επέλεξε να μη φοβηθεί. Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18 Σεπτεμβρίου 2017 στην Πλατεία Ταχυδρομείου στις 18:00.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις