ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Τυφλέμποροι» εμφανίστηκαν στους δρόμους του Βόλου

«Τυφλέμποροι» εμφανίστηκαν στους δρόμους του Βόλου, όπως προκύπτει από καταγγελίες του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης «Μάγνητες Τυφλοί».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε συγκεκριμένη ανακοίνωση, «από καταγγελίες στο Σωματείο μας εμφανίστηκαν πάλι οι τυφλέμποροι στους δρόμους του Βόλου και γενικότερα του νομού με συνεργεία που επαιτούν και εμπορεύονται την αναπηρία. Τα εν λόγω τυφλεμπορικά και γενικότερα σωματεία εμπορίας της αναπηρίας χρησιμοποιούν τόσο το όνομα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών όσο και το όνομα του σωματείου μας.

Με τον πιο κάθετο και κατηγορηματικό τρόπο το σωματείο μας καταδικάζει την εν λόγω πρακτική και δηλώνουμε απερίφραστα ότι ουδεμία σχέση έχουμε ούτε θέλουμε να έχουμε με αυτό το επαίσχυντο και κατάπτυστο φαινόμενο της συλλογικής και ατομικής επαιτείας που προσβάλει την αξιοπρέπεια των τυφλών και γενικότερα των αναπήρων. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως έχουμε δεχτεί καταγγελίες από εμπόρους της πόλη μας ότι γίνονται φορτικοί, πιεστικοί, και εξαιρετικά προσβλητικοί παρακωλύοντας ενίοτε την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων επιμένοντας στην κατάπτυστη αυτή πρακτική.

Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας όπου ανταμώνουν τα εν λόγω συνεργία να τα καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές ή εναλλακτικά το ελάχιστο να αρνούνται να συμβάλουν στην εκποίηση της αξιοπρέπειας του ανάπηρου πολίτη».

magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις