ΛΑΡΙΣΑ

Πλήθος κόσμου στην πρώτη ημέρα του 43ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Πηνειό

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο “Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του …αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς” (Βλ. Μαγιακόφσκι)» άνοιξε χθες Παρασκευή, τις πύλες του στη Κοίτη του Πηνειού το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» και ολοκληρώνεται σήμερα .

Για άλλη μια χρόνια ο γνώριμος χώρος του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» υποδέχτηκε πλήθος κόσμου, νεολαία, παιδιά, αλλά και μεγαλύτερους επισκέπτες. Με νέους χώρους, όπως της ΟΓΕ, αλλά και με «σταθερά στέκια», όπως το Μαθητικό, των ΑΕΙ – ΤΕΙ, το Εργατικό, το χώρο Αθλητισμού, το χώρο του Πολιτισμού, το χώρος ενάντια στα ναρκωτικά, το Βιβλιοπωλείο, τον Παιδότοπο και φυσικά την Κεντρική Σκηνή, που φιλοξένησε τη συναυλία του συγκροτήματος ΕΝΑΛΛΑΞ και στη συνέχεια το μεγάλο λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη με τα τραγούδια του, αλλά και τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, του Άκη Πάνου και άλλων συνθετών.

Ήδη η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι γέμισαν τη κεντρική σκηνή όπου έγινε η παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο Σοσιαλισμό» από τον Στέφανο Λουκά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου με ενδιαφέρων και συμμετείχαν με ερωτήσεις και παρεμβάσεις .

????????????????????????????????????

Στο χώρο το ενδιαφέρον των επισκεπτών προκάλεσαν η έκθεση «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό», και η διαδραστική ψηφιακή έκθεση για την ΟΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν σήμερα Σάββατο 16 Σεπτέμβρη με μεγάλη πολιτική ομιλία με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση 9.30 μ.μ μ που θα αναφερθεί σε όλες τις τρέχουσες εξελίξεις, τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα που δημιουργούν οι πολιτικές κυβέρνησης Ε.Ε. βιομηχάνων και θα αναπτύξει την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν συζήτηση με θέμα: «Η Οχτωβριανή Επανάσταση μέσα από τα σχολικά βιβλία», αφιέρωμα με διασκευασμένα ρώσικα τραγούδια και ποίηση για την Οχτωβριανή Επανάσταση, Λαϊκό – Ρεμπέτικο Γλέντι με τους «laτρεις» και βέβαια η μεγάλη συναυλία με τους Imam Baildi.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις