ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο Λαρισαίοι αγκάλιασαν την προσπάθεια ανάδειξης της πόλης ως “Ιπποκρατικής” – Δείτε φωτογραφίες

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των Λαρισαίων στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής ώστε να καταγραφεί η Λάρισα ως Ιπποκρατική πόλη, στην πρώτη εκδήλωση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και τιτλοφορείται «Ιπποκράτης – Η αέναη επιστροφή».

Σε μία όμορφη καλοκαιρινή βραδιά στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά, το πλήθος των παρευρισκομένων είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία μοναδική σύμπραξη δύο Λαρισαίων καλλιτεχνών, του Γιάννου Αιόλου και του Χρήστου Παπανικολάου.

Το χορωδιακό έργο του Γιάννου Αιόλου «Corpus Aeternum» απέδωσε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στη Λάρισα, η Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη, με τον Θάνο Μαργέτη στο πιάνο. Την ίδια ώρα, στην πρόσοψη του κεντρικού κτιρίου του Μύλου προβάλλονταν 77 έργα που φιλοτέχνησε ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου, ο οποίος εμπνεύστηκε από τους ήχους και τους «μετέτρεψε».

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε πως “αυτό το σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Λάρισας, δεν αναδείχτηκε στο βαθμό που θα έπρεπε”, για να καταλήξει λέγοντας ότι “με τη σημερινή εκδήλωση, κάνουμε ακόμα ένα σημαντικότατο βήμα στην προσπάθεια να συνδέσουμε την Λάρισα με τον Ιπποκράτη. Επιτρέψτε μου ολοκληρώνοντας να σας καλέσω να εργαστούμε μαζί, φορείς και προσωπικότητες που εμπνέονται από τη προσπάθειά μας να σχηματοποιήσουμε ένα σύνολο προτάσεων και ενεργειών για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής ιδέας και να καταστήσουμε την πόλη μας, κέντρο μελέτης έρευνας και προβολής του Ιπποκρατικού έργου σε συνδυασμό και με την ανάδειξη του μοναδικού μας Αρχαίου Θεάτρου”.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Λαρισαίος διακεκριμένος καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.

Η εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, τέλεσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις