ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ξυπνά και πάλι ο εφιάλτης των σκουπιδιών στη Λάρισα – Νέες κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν από αύριο Σάββατο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Λαρισαίων λόγω των καθυστερήσεων που εμφανίζονται στην πληρωμή των 230 συμβασιούχων.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ζήσης Γκαραλιάκος, αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή δε θα γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω 48ωρης προειδοποιητικής αποχής που αποφασίστηκε, ενώ από Δευτέρα οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου. Αυτό σημαίνει πως από την ερχόμενη εβδομάδα δε θα μπορεί να γίνει αποκομιδή, όπως ακριβώς είχε γίνει και το περασμένο καλοκαίρι με τις πολυήμερες κινητοποιήσεις για τον ίδιο λόγο.

Ο κ. Γκαραλιάκος πρόσθεσε επίσης πως το μέτωπο που σχηματίζουν οι μόνιμοι με τους συμβασιούχους υπαλλήλους είναι αρραγές, θέλοντας να καταδείξει την αποφασιστικότητα της κινητοποίησης, συμπληρώνοντας με νόημα πως εάν δεν υπάρξει θετική έκβαση στο αίτημα για άμεση πληρωμή, τα προβλήματα θα είναι… βουνό και για το παζάρι που ξεκινά στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας στη Λάρισα!

«Aς σταματήσουν το παιχνιδάκι με τις υπογραφές του επιτρόπου, την ευθύνη έχουν ακέραια η κυβέρνηση αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή ψήφισαν τους νόμους , αυτοί μαζί με τους  Δημάρχους που στηρίζουν αυτούς τους νομούς  να δώσουν εδώ και τώρα λύση και να σταματήσουν να μας «συμπάσχουν» και να παίζουν με το ψωμί εκατοντάδων οικογενειών. Εμείς εργοδότη έχουμε τον κάθε δήμαρχο» κατέληξε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Σημειώνεται τέλος πως όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού είναι απλήρωτοι την καινούργια σύμβαση (350 περίπου για 2-2,5 μήνες), ενώ χειρότερη είναι η κατάσταση στα Φάρσαλα, εκεί όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Φεβρουάριο.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις