ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Βίτσας: Έρχονται ανακοινώσεις για την αξιοποίηση εκτάσεων του στρατού από το Δήμο Λάρισας

«Έχουν γίνει επανειλημμένες συζητήσεις και ισχυρά βήματα, σε σημείο που μπορούν να υπάρξουν το επόμενο διάστημα επίσημες ανακοινώσεις», τόνισε την Τετάρτη από τη Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σχετικά με το ενδεχόμενο αξιοποίησης από τον δήμο εκτάσεων του στρατού.

Ο κ. Βίτσας βρέθηκε για λίγη ώρα στην πόλη, ενόψει της συμμετοχής του στην τελετή παραλαβής – παράδοσης της διοίκησης της Ταξιαρχίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South Eastern European Brigade – SEEBRIG) που εδρεύει στο «Στρατόπεδο Σχοινά» στον Τύρναβο.

Μιλώντας για ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τόνισε ότι συμφωνεί πλήρως με τις θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή σχετικά με τη σύνοδο ευρωπαϊκών κρατών στην Εσθονία, σημειώνοντας ότι «ο προοδευτικός κόσμος δεν αποδέχεται την εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, καθώς ο κομμουνισμός είναι υπέρ των ανθρώπων, αν και στη διαδρομή του υπάρχουν περίοδοι που επιδέχονται σκληρής κριτικής».

Ανέφερε ακόμα ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχει αντιπολίτευση για τα πάντα.

«Θα έλεγε κανείς ότι μπορεί να υπάρξει αντιπαράθεση ακόμα και σχετικά με το τι έκανε ο Θεοδόσιος τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού, ή τι συνέβη μετά την άλωση της Τριπολιτσάς! Αυτά είναι τρελά πράγματα! Γι ΄ αυτά τα πράγματα είναι οι ιστορικοί. Εμείς εδώ ας κάνουμε κριτική στο έδαφος της πραγματικότητας, καθώς υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη η ανάγκη συνεργασίας και όχι ανταγωνισμού», τόνισε ο κ. Βίτσας.

Αναφορικά με τις πυρκαγιές, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ότι υλικό υπήρχε, επισημαίνοντας την συνδρομή του στρατού, ενώ τόνισε ότι είναι απαραίτητο ένα συνολικό σχέδιο με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας.

Στο πλαίσιο της σύντομης επίσκεψής του στη Λάρισα, ο κ. Βίτσας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παπαδόπουλο και τα τοπικά στελέχη του κόμματος, Μάνθο Σαρρή και Παναγιώτη Νταή.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις