ΕΛΛΑΔΑ

Φλέγεται η Ζάκυνθος -Εφιαλτική νύχτα, οι φλόγες έφτασαν έξω από χωριό

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Ζάκυνθος, καθώς έξι μέτωπα καίνε το νησί και η μάχη με τις φλόγες συνεχίστηκε όλο το βράδυ.

Οι κάτοικοι πέρασαν μία εφιαλτική νύχτα, ιδιαίτερα στο χωριό Αγαλάς, έξω από το οποίο έφτασαν οι φλόγες τα ξημερώματα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια, καθώς οι φλόγες κινούνταν με ένταση προς το χωριό, ενώ οι κάτοικοι ήταν σε επιφυλακή.

«Ήταν μία εφιαλτική νύχτα. Οι φλόγες έφτασαν 20 μ. από το χωριό», δήλωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για καμένα σπίτια.

Το έργο των πυροσβεστών γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στο Ιόνιο, που προβλέπεται να φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ σήμερα. Συνολικά στη Ζάκυνθο επιχειρούν 80 πυροσβέστες, με 30 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Οι δυνάμεις αυτές έχουν ενισχυθεί από τη Θεσσαλία, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα. Όμως, δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυσή τους μέσα στην ημέρα, καθώς εξαιτίας των ανέμων υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές και δεν είναι δυνατόν να αποδυναμωθούν εντελώς οι δυνάμεις σε αυτές, ανέφερε η πυροσβεστική.

Συνολικά, στο νησί υπάρχουν 6 πύρινα μέτωπα. Τέσσερα στα βόρεια του νησιού, στις Βολιμές, όπου καίει σε χαμηλή βλάστηση και- θεωρητικά- η κατάσταση είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη. Τα δύο μέτωπα καίνε στο Καταστάρι, στο όρος Βραχίωνα, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά το μεσημέρι της Παρασκευής. Εκεί είναι πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμη η κατάσταση, εξαιτίας των δυσπρόσιτων σημείων, με αποτέλεσμα να γίνονται αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ανέμων.

Φωτογραφία: imerazante

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις