ΚΟΣΜΟΣ

Η βασίλισσα Ελισάβετ ιππεύει αγέρωχη στα 91 της χρόνια – ΦΩΤΟ

Μπορεί να έχει πατήσει αισίως τα 91 της χρόνια, ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει ακόμα να ιππεύει.

Ο λόγος για τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία σε ανάπαυλα από τα καθήκοντα της εθεάθη αγέρωχη να κάνει ιππασία στο κάστρο του Ουίνδσορ, μετά την επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η Ελισάβετ, φορώντας φλοράλ μαντίλι στο κεφάλι και μπεζ αδιάβροχο, έκανε ιππασία το Σάββατο, μαζί με τον μικρότερο γιο της, τον 53χρονο πρίγκιπα ‘Εντουαρντ και την 13χρονη εγγονή της, Λαίδη Λουίζ Ουίνδσορ, με τους οποίους συζητούσε παράλληλα.

Η μονάρχης απόλαυσε λίγη ώρα στην ύπαιθρο, κάνοντας ένα από τα αγαπημένα της χόμπι. Άλλωστε κάνει ιππασία επί οκτώ και πλέον δεκαετίες, από την ηλικία των τεσσάρων ετών, όταν απέκτησε την Πέγκι, το πρώτο της Σέτλαντ πόνι. Παρότι τον τελευταίο καιρό η βασίλισσα ιππεύει λιγότερο, επισκέπτεται συχνά τους στάβλους για να δει τα αγαπημένα της άλογα.

Άλλο χόμπι της βασίλισσας είναι η οδήγηση. Η Ελισάβετ έμαθε να οδηγεί όταν υπηρετούσε ως μηχανικός στη Βοηθητική Εδαφική Υπηρεσία Γυναικών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η μονάρχης είναι το μοναδικό πρόσωπο στο Ηνωμένο Βασίλειο που επιτρέπεται να οδηγεί χωρίς άδεια.

Είναι επίσης το μοναδικό πρόσωπο εκτός από τους φύλακες του πάρκου που επιτρέπεται να οδηγούν στον μακρύ δρόμο των 4,26 χιλιομέτρων του Ουίνδσορ. Αν και έχει πολλά αυτοκίνητα και έναν σοφέρ για να τη μεταφέρει στις επίσημες τελετές και υποχρεώσεις, η βασίλισσα είναι συχνά πίσω από το τιμόνι του αγαπημένου της Range Rover για μια βόλτα ή κάποια εκδήλωση.

Δείτε τη φωτογραφία από τη Daily Mail:

ΠΗΓΗ : enikos.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις