ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δεν συμμετέχει στις εκλογές της ΕΠΣΛ ο Α. Σ. «Μαρίνος Αντύπας»

Κείμενο του Α. Σ. «Μαρίνος Αντύπας» σχετικά με τις εκλογές στην ΕΠΣΛ

«Στις 18/07 καλούνται τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Ν. Λάρισας να εκλέξουν το Δ.Σ στις εκλογές της ΕΠΣΛ. Όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, παρακολουθήσαμε τις απόψεις των εκάστοτε παρατάξεων που διεκδικούν την προεδρία της τοπικής ΕΠΣ, η οποία διεξήχθη μέσα σε κλίμα έντασης και στείρας αντιπαράθεσης. Η βασική αντιπαράθεση ήταν και είναι “ποιος θα γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη”, χωρίς να δίνονται επί της ουσίας απαντήσεις στα βασικά προβλήματα των αθλητικών σωματείων.

Ο Α.Σ. Μαρίνος Αντύπας δημιουργήθηκε το 2015 από ανθρώπους που οραματίζονται διαφορετικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έξω από ΔΣ, προέδρους, παράγοντες και εκλογές. Οραματιζόμαστε τον αθλητισμό μακρυά από την εμπορευματοποίηση που ξεκινά από τα επαγγελματικά σωματεία και φτάνει μέχρι και τα ερασιτεχνικά. Έχουμε απορρίψει κάθε είδους σχέση με τον αθλητισμό που βλέπει το κάθε παιδάκι και αθλητή σαν προϊόν κέρδους από ΠΑΕ, μάνατζερ και χορηγούς. Οραματιζόμαστε έναν αθλητισμό που δημιουργεί χειραφετημένους ανθρώπους, γειωμένους στην κοινωνία και όχι χειραγωγίσιμα “εμπορεύματα” που ονειρεύονται ψευδαισθήσεις τεράστιων χρηματικών απολαβών και όχι μόνο.

Ο αθλητισμός για εμάς αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο τους “πρωταθλητές” και δυστυχώς η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και η κακοδιαχείριση των ήδη υπαρχόντων όπως και η κακή διαπαιδαγώγηση πολλών παιδιών από κάποια “αυθεντία”- προπονηταρά οδηγούν στην παραίτηση και στην απαξίωση.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η κάθε τοπική ΕΠΣ λειτουργεί σαν μικρογραφία της ΕΠΟ, εκλέγοντας διοικήσεις οι οποίες δε δίνουν λύσεις στα εκάστοτε προβλήματα, διαιωνίζοντας την κατάσταση, παίζοντας παιχνίδια, πολιτικά και οικονομικά, στις πλάτες παιδιών-αθλητών-φιλάθλων.

Για τους παραπάνω λόγους και γνωρίζοντας ότι αυτές οι εκλογές δεν θα αλλάξουν την κατάσταση, η πρόταση του ΜΑ είναι αυτή που πορεύεται στα 2 χρόνια ζωής του: Αυτοοργάνωση – Αυτοδιαχείριση – Στήριξη από τα κάτω. Η συνέλευση του ΜΑ μετά από συζήτηση αποφάσισε να μη συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία είτε με την εκπροσώπηση είτε με την ψήφο και αντ’ αυτού καλεί κάθε σωματείο, αθλητή, φίλαθλο να στηρίξει την προσπάθεια της Αυτοοργάνωσης.

Τέλος “έχω ένα όνειρο πολύ τρελό,

που θα το κάνω αληθινό,

πως δε θέλουμε λεφτά, χορηγούς, ναρκωτικά,

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΞΑΝΑ”

Θα αλλάξουμε τη Γη….

Η συνέλευση του Μαρίνου Αντύπα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις