ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος : «Επιτέλους, πόσα και ποια κτήρια τελούν υπό κατάληψη;»

«Το χρονίζον πρόβλημα των καταλήψεων δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων, από διάφορες ομάδες», που «συνεχίζει να υφίσταται, ενισχύοντας περαιτέρω το αίσθημα της γενικευμένης ανομίας και ασυδοσίας που επικρατεί στη χώρα μας» επαναφέρει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αυτή τη φορά με Επίκαιρη Ερώτηση, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση, που απευθύνεται προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα επισημαίνεται ότι «δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις που έχουν γίνει στους αρμόδιους υπουργούς, διαπιστώνεται παντελής έλλειψη διάθεσης να παραθέσουν τα επίσημα στοιχεία για το εύρος των καταλήψεων και,  κυρίως, να αναληφθούν πρωτοβουλίες απελευθέρωσής τους.

Αντιθέτως, οι απαντήσεις τους βρίθουν από ασάφειες και γενικές διατυπώσεις, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για το λόγο της συγκεκριμένης τακτικής. Ωστόσο, πρόσφατα σε δημοσιεύματα του τύπου, πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη επίσημων καταλόγων από την ΕΛΑΣ, όπου μάλιστα εμφανίζονται δεκάδες τα υπό κατάληψη κτίρια, μόνον στην περιφέρεια Αττικής.

Το πλέον ανησυχητικό, όμως, είναι η πληροφορία ότι εκκρεμούν δέκα (10) εισαγγελικές εντολές εκκένωσης των καταλήψεων, οι οποίες δεν εκτελούνται λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης».

Κατόπιν τούτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό:

  • Πόσα και ποια είναι τα ιδιωτικά και δημόσια κτίρια που τελούν υπό κατάληψη από διάφορες ομάδες;
  • Πόσες είναι οι εισαγγελικές εντολές που έχουν εκδοθεί για εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων και πόσες από αυτές έχουν εκτελεσθεί;
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις