ΕΛΛΑΔΑ

Η Λαγκάρντ για τον Αλέξη Τσίπρα: Είχα πάντα σοβαρή σχέση μαζί του

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο γαλλικό κανάλι France D και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για την «ταραγμένη» περίοδο του 2015 και τις τότε οριακές διαπραγματεύσεις.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ απάντησε πως «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πάντα σοβαρός, δεν έπαιζε, δεν έκανε παιχνίδια στρατηγικής και δεν υποκρινόταν».

Η Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο ανταποκριτής του σταθμού στην Ουάσιγκτον, Θανάσης Τσίτσας, είπε ακόμη, ότι η ίδια ήξερε από την αρχή πως ο Τσίπρας βρίσκεται στην Ευρωζώνη, αλλά ο ίδιος φιλοδοξούσε να αλλάξει τους κανόνες και μετά συνειδητοποίησε ότι το παιχνίδι είναι συλλογικό, πως υπάρχουν κανόνες και για να αλλάξουν δεν χρειάζεται μόνο ένας αλλά και άλλοι 18.

Η συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και στην οποία αναμένεται να εγκριθεί ομόφωνα η νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα. Σε αυτή θα προβλέπεται και η εκταμίευση ποσού ύψους 1,6 δισ. ευρώ μόνο στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι αποσαφηνίσουν τα μέτρα για το ελληνικό χρέος μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ : enikos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις