ΛΑΡΙΣΑ

Οι εμποροϋπάλληλοι της Λάρισας για τη σημερινή απεργία

Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές Δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές» ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας μαζί με την Διοίκηση του Εργατικού κέντρου Ν. Λάρισας και εργαζόμενους του κλάδου πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση στο εμπορικό Κέντρο της Πόλης.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα που ήταν ανοιχτά να απεργήσουν και να μην δεχτούν να γίνουν σκλάβοι στον 21 αιώνα για τα κέρδη των πολυεθνικών και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Να μην αποδεχτούν τον ύπουλο  σχεδιασμό της κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταργήσει σταδιακά και με δόσεις την Κυριακή αργία, που συνεχίζει το έργο της αποδόμησης των εργασιακών  δικαιωμάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Με την αποφασιστική τους παρέμβαση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας άλλα και την συμπαράσταση των ίδιον εργαζομένων  που με τον φόβο της τρομοκρατίας των εργοδοτών πιέζονταν να μην απεργήσουν, με την παρέμβαση τους  έκλεισαν: Η Πολυεθνική ZARA, BERSHKA, STRADIVARIUS, KELLYS η αλυσίδες TEZENIS, οπτικών ΜΑΤΙ-ΜΑΤΙ, τα καθώς και τα οι υπόλοιπες αλυσίδες του εμπορικού κέντρου που ήταν ανοιχτές.

Σήμερα οι εργαζόμενοι μαζί με τα ταξικά σωματεία δώσανε δυναμική απάντηση σε κυβέρνηση , τα κόμματα του  μεγάλου κεφαλαίου, άλλα και στις ξεπουλημένες συνδικαλίστηκες παρατάξεις (ΜΕΤΑ,ΠΑΣΚΕ) της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας που από το 1997 έχουν βάλει την υπογραφή τους στην απελευθέρωση του ωραρίου, και υπέγραψαν τις μειώσεις στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων το 2012: ότι δεν θα επιτρέψουμε στους επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν νόμο την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Σήμερα οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν χαμένοι αγώνες, χαμένοι αγώνες είναι μόνο όσοι δεν έγιναν. Έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε, δεν είναι ανίκητοι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις