ΚΟΣΜΟΣ

Διατροφικό σκάνδαλο: 66 συλλήψεις για το κρέας αλόγου που προοριζόταν για κατανάλωση

Η Europol ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 66 άτομα για εμπόριο κρέατος αλόγου, ακατάλληλου προς κατανάλωση, μετά από ενδελεχή έρευνα που έγινε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων.

Η υπόθεση έγινε γνωστή το 2013 όταν μετά από ελέγχους που έγιναν στην Ιρλανδία σε κρέας που είχε σήμανση «χοιρινό», διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αλογίσιο κρέας, σε ποσοστό 100%. Τελικά, αποδείχθηκε ότι τόνοι αλογίσιου κρέατος πωλούνταν σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Ευρώπης ως χοιρινό κρέας.

Λίγο αργότερα, η ισπανική αστυνομία ξεκίνησε έρευνες σε μία οργανωμένη ομάδα που θανάτωναν άλογα από την Ισπανία και την Πορτογαλία τα οποία ήταν άρρωστα ή πολύ γέρικα για να διαγωνιστούν σε ιππικούς αγώνες, πλαστογραφούσαν έγγραφα και τα έκαναν εξαγωγή στο Βέλγιο, απ’ όπου διακινούνταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ευρωπαϊκή αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 65 ύποπτοι στην Ισπανία, ενώ ο Ολλανδός «εγκέφαλος» της υπόθεσης συνελήφθη στο Βέλγιο.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι οι εξής: κακοποίηση ζώων, πλαστογραφία εγγράφων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

ΠΗΓΗ : topontiki.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις