ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τουρνουά μπάσκετ για τη μέρα κατά των ναρκωτικών

Ανακοίνωση για το τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνει, εξέδωσε η ΚΝΕ, με αφορμή την ημέρα κατά των ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου. Το τουρνουά θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26/06 στις 19:00,στην Πλατεία Λαμπρούλη,στο Φρούριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Στόχος µας η ζωή που µας αξίζει. Δεν βάζουµε τη ζωή µας στο στόχαστρο! Κοιτάµε κατάµατα τον σάπιο κόσµο τους, το σύστηµα της αδικίας και της εκµετάλλευσης. Έχουµε τη δύναµη να το ανατρέψουµε! Σε µια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που αντί για µισθό παίρνουµε ψίχουλα, που το δικαίωµα στη µόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισµό και τον Αθλητισµό, χτυπιέται, προβάλλεται η µαστούρα για ελευθερία! Καταστρέφουν το δικαίωµά µας στη µόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή, και προβάλλουν για “δικαίωµα” την “αυτοκαταστροφή”.

Σκέψου, ποιους βολεύει να ψάχνουµε τη λύση στη φυγή και να αφήνουµε απείραχτες τις αιτίες που γεννούν όσα ζούµε;

Τα ναρκωτικά είναι παγκοσµίως µια µεγάλη οικονοµική επιχείρηση, που τα κέρδη της φτάνουν:

-τα 500 δισ. δολάρια ετησίως στην παγκόσµια αγορά

-πάνω από 3 δισ. δολάρια το έτος στο Άµστερνταµ, ως πρωτεύουσα του ναρκωτουρισµού.

Ενώ στις ΗΠΑ, όπου σε 23 πολιτείες επιτρέπεται η χρήση κάνναβης για “ιατρικούς” και “ψυχαγωγικούς” λόγους, οι εταιρείες που την εµπορεύονται είναι από αυτές µε τη µεγαλύτερη άνοδο των µετοχών τους σε περίοδο κρίσης!

Τα ναρκωτικά είναι “όπλο” του σάπιου συστήµατος,

Είναι ο αφοπλισμός της νεολαίας.

Αξιοποιούνται για να ναρκώνουν τη σκέψη, να βάζουν στο περιθώριο ένα κοµµάτι νέων, να αλλοιώνουν τη συνείδηση και τις επιλογές τους, τον τρόπο που οργανώνουν τη ζωή και την καθηµερινή τους δραστηριότητα.

Διαφηµίζουν τη ναρκωκουλτούρα γιατί θέλουν τη νεολαία ανήµπορη να αντιδράσει. Θολούρα στο µυαλό, και τα κεφάλια κάτω. Σήμερα η κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η συντήρηση του φαινομένου με προγράμματα τα οποία αλλάζουν την ναρκωτική ουσία του χρήστη σε μία άλλη ναρκωτική ουσία. Την πολιτική αυτή τη στήριξαν διαχρονικά κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι όλοι αυτοί που μας λένε ότι είναι ελευθερία και ατομική επιλογή του καθενός να κάνει χρήση. Ελευθερία όμως είναι να μπορείς να σκέφτεσαι με καθαρό το μυαλό, να μαθαίνεις, να γνωρίζεις τον κόσμο έτσι ώστε να τον αλλάζεις για ικανοποιούνται οι ανάγκες μας.

Δεν υπάρχουν “σκληρά” και “μαλακά” ναρκωτικά

Υπάρχουν ναρκωτικά!

Μας λένε ότι υπάρχουν “σκληρά” και “μαλακά” ναρκωτικά, ότι “μια φορά στο τόσο δεν τρέχει και τίποτα”. Θέλουν θολούρα στο μυαλό της νεολαίας για να μην μπορούμε να σκεφτόμαστε πραγματικά ελεύθερα ποιός ευθύνεται για τη ζωή που μας επιβάλλουν. Στα ναρκωτικά σήμερα έχουν βρει το «φάρμακο» για τη φτώχεια, την ανεργία και όλα τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.

Σήµερα πρέπει να δυναµώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Είναι αγώνας για τη ζωή, είναι αγώνας για καθαρή σκέψη και συνειδητή δράση. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα, κανείς δεν πρέπει να “σπαταλά” τη ζωή του ψάχνοντας λύση στη φυγή. Η δύναµη να αλλάξουµε όσα µας στερούν τη ζωή µε δικαιώµατα, είναι στα χέρια µας, στον αγώνα, στη διεκδίκηση.

Η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός μπορούν να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της υγείας του ανθρώπου, είναι όπλο στη μάχη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Η ΚΝΕ είναι η μοναδική πολιτική νεολαία που αναδεικνύει την πραγματική αιτία της τοξικοεξάρτησης, που με σταθερότητα παλεύει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, διεκδικεί πρόληψη-θεραπεία-επανένταξη, δημόσια και δωρεάν.

Σ’ αυτόν τον δρόµο σε καλούµε. Στον δρόµο της ανυπότακτης στάσης ζωής. Παλεύουµε για µια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, και όχι µε ελεύθερα τα ναρκωτικά. Οι συναρπαστικές στιγµές και οι αληθινές συγκινήσεις βρίσκονται στην πραγµατική ζωή, στον δρόµο του συλλογικού αγώνα για την ανατροπή του συστήµατος που στηρίζεται στην εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στην πάλη για την κοινωνία της πραγµατικής ελευθερίας, της ζωής µε δικαιώµατα, τον σοσιαλισµό.

Πάρε μέρος, δήλωσε συμμετοχή στο…

Μαθητικό τουρνουά μπάσκετ 3on3 της ΚΝΕ με σύνθημα: «Πέτα τη μπάλα στο καλάθι! Όχι την ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά!»

Δευτέρα 26/06 στις 19:00, Πλ. Λαμπρούλη (Φρούριο)”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις