ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιτυχημένοι αγώνες στίβου για ΑμεΑ στη Λάρισα

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι  ΙΓ΄ Περιφερειακοί  Αγώνες Στίβου ΑμεΑ Λάρισας, στο γήπεδο Αλκαζάρ της Λάρισας  υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας  – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και τη συνδιοργάνωση του Σύλλογου Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Ειδικών Σχολείων Ιδρυμάτων – Θεραπευτηρίων & Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ).

Στους αγώνες στίβου ΑμεΑ συμμετείχαν  όλοι οι αθλητές του Νομού σε όλα τα αθλήματα του στίβου. Σκοπός της αθλητικής εκδήλωσης ήταν να μεταδοθεί το μήνυμα ότι και οι αθλητές με αναπηρίες έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια δικαιώματα με όλους τους αθλητές, στις αθλητικές εκδηλώσεις όλης της χώρας. Ιδιαίτερη σημασία έχει η ευαισθητοποίηση και η στήριξη των νέων και η γνώση του πως μπορεί κανείς να βοηθήσει και να ενθαρρύνει τους συνανθρώπους του. Στους αγώνες παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Παιδής εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό , ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό ανέφερε .

«Ζούμε σε μια χώρα όπου τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους  αισθάνονται πιο έντονα την  αναπηρία  λόγω των πολλών εμποδίων που συναντούν, όταν προσπαθούν να βγουν από το σπίτι τους . Ο ρόλος μας σαν Περιφέρεια είναι καθοριστικός στον βαθμό που μας αναλογεί  στην αντιμετώπιση αυτών των εμποδίων. Σαν Περιφέρεια  στηρίζουμε την διαφορετικότητα  και σε συνεργασία με άλλους φορείς   όλοι μαζί ενωμένοι προσπαθούμε να βοηθάμε και να δίνουμε  με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.

Για άλλη μια χρονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στήριξε έμπρακτα  τους  Περιφερειακούς αγώνες  ΑΜΕΑ που πραγματοποιήθηκαν στο Αλκαζάρ . Είναι από τις σημαντικότερες συνδιοργανώσεις που κάνει η περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα να νιώσουν την χαρά του «ευ αγωνίζεσθε» και την χαρά του νικητή . Όλα τα παιδιά και οι οικογένειες τους είναι αληθινοί μαχητές και νικητές στην καθημερινή ζωή  . Σαν Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε κοντά σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους . Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά , στους γονείς , σε όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν αλλά και σε όλους τους εθελοντές που βρίσκονται κοντά στα άτομα που με  διαφορετικότητα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις