ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τι καφέ προτιμούν οι Λαρισαίοι;

Ο καφές αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας των Λαρισαίων, που κατακλύζουν τις καφετέριες της πόλης όλες τις ώρες της ημέρας. Μία ιδιαίτερη… ιεροτελεστία που ανέδειξε τη θεσσαλική πρωτεύουσα ως την “πόλη του καφέ”. Τι καφέ προτιμούν να πίνουν όμως οι ίδιοι οι Λαρισαίοι;

“Ο freddo espresso νομίζω είναι ο πιο διαδεδομένος. Χειμώνα-καλοκαίρι, πάνω από τις μισές παραγγελίες που φτάνουν στην παραγωγή είναι γι’αυτό τον καφέ.” μας λέει ο Σταύρος που δουλεύει στην παραγωγή καφέ 4 χρόνια.

Στην καφετέρια που δουλεύει η Τάνια οι επιλογές διαφέρουν. “Η επιλογή σε καφέ πάει ανάλογα με την ηλικία. Οι μεγαλύτεροι είναι, στο μεγαλύτερο ποσοστό, πιο παραδοσιακοί και θέλουν τον ελληνικό καφέ. Οι νεότεροι είναι με τον espresso. Και όταν κάποιος ζητάει φραπέ είναι μια έκπληξη, πλέον δεν τον ζητάνε.”

Ο Δημήτρης μας λέει ότι η εποχή παίζει ρόλο στην επιλογή του πελάτη. “Αν έχει κρύο τα ζεστά ροφήματα και οι ζεστοί καφέδες έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Το καλοκαίρι αντίθετα όσο πιο κρύο το ρόφημα τόσο το καλύτερο. Και ειδικά το κρύο τσάι είναι πολύ διαδεδομένο, κυρίως αν προσέχει κάποιος τη διατροφή του.”

Ο καιρός, λοιπόν. η ηλικία ακόμα και η διατροφή διαμορφώνουν τις επιλογές των πελατών στις καφετέριες. Και οι ποικιλία που υπάρχει στον τομέα αυτό, δίνει τη δυνατότητα σε όλους να βρουν ότι τους αρέσει.

Μαριαλία Μαγιάκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις