ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος : «Οι σχέσεις Ελλήνων και Σλάβων μπορεί να έχουν λαμπρό μέλλον»

«Από την εποχή του ένδοξου ελληνικού Βυζαντίου μεταλαμπαδεύτηκε το μήνυμα της Ορθοδοξίας στους Σλάβους, που το δέχθηκαν ασμένως, για να το διατηρήσουν ως σήμερα άσβεστο, κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητάς τους. Αλλά και το αλφάβητο που εισήγαγε τα σλαβικά φύλα στον πολιτισμό είχαν ως κομιστές τους Έλληνες Θεσσαλονικείς αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο».

Τα παραπάνω αναφέρει ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του για την 1η Σύναξη Ορθοδόξων Ελλήνων και Σλάβων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18.06.17 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου του Νέου στη γενέτειρά του κ. Χαρακόπουλου, τα Βούναινα Λαρίσης.

Ο Καππαδόκης στην καταγωγή  βουλευτής δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, καθώς συνοδεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην ετήσια προσκυνηματική επίσκεψη «στα άγια χώματα της Καππαδοκίας».

Στο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η Καθ’ ημάς Ανατολή» κ. Ηλία Αθαναηλίδη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του δήμου Κιλελέρ κ. Κωνσταντίνο Φιλιππούλη και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουλγάρων και Φίλων Λάρισας κ. Βάνια Πέτροβα, ο κ. Χαρακόπουλος εκφράζει τα θερμά του «συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που αξίζει να βρει μιμητές».

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι «οι σχέσεις των Ελλήνων με τους σλαβικούς λαούς έχουν μακρύ παρελθόν και είναι βέβαιο ότι μπορούν να έχουν ένα σπουδαιότερο μέλλον. Αυτή η βαθιά πνευματική κατ’ ουσίαν σχέση ελληνισμού και σλαβικών λαών, είναι και σήμερα ζωντανή.

Ξεπερνώντας προβλήματα και κατάλοιπα του παρελθόντος μπορούμε μαζί να αξιοποιήσουμε τα κοινά μας στοιχεία και τους κοινούς μας στόχους δημιουργώντας έναν τεράστιο χώρο συνεργασίας και ανάπτυξης σε κάθε τομέα». Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει ευχόμενος «οι εκδηλώσεις αυτές να γίνουν θεσμός με την επανάληψη και τον εμπλουτισμό τους στο μέλλον».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις