ΛΑΡΙΣΑ

Αντάμωμα Βλάχων στον Άγιο Αχίλλιο

Πολλοί πιστοί χριστιανοί συμμετείχαν την Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων 18 Ιουνίου 2017, στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του αγίου Αχιλλίου, στην Λάρισα, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, με την ευκαιρία του 33ου Πανελληνίου Ανταμώματος των Βλάχων, που φέτος διεξήχθη στην πόλη της Λάρισας.

Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαβίδ μίλησε με πολλή αγάπη προς το πυκνό εκκλησίασμα για την κλήση των μαθητών του Χριστού, που με την αγαθή διάθεση της καρδίας τους παραιτήθηκαν από όλες τις επίγειες ενασχολήσεις τους και ακολούθησαν τον Κύριο και Διδάσκαλό τους.

Έτσι κι εμείς, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, πρέπει με αγαθή προαίρεση και μεγάλη εμπιστοσύνη να στεκόμαστε κοντά  στον ΧΣ, ο οποίος
μεριμνά και θυσιάζεται για μας, ενώ στο τέλος ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για την αγάπη του και την ευλογία του και εμνήσθη και της μακροχρόνιας φιλίας που τους συνδέει.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα βέλτιστα σε όλους τους  συνηγμένους στον ναό του αγίου Αχιλλίου, του και κοινού Προστάτου Αγίου και Πολιούχου και των Λαρισαίων και των Γρεβενιωτών,  Βλάχους αδελφούς, στους οποίους επίσης ευχήθηκε καλή αντάμωση το καλοκαίρι στα ένδοξα χωριά της ηρωϊκής Πίνδου!

Κατά την διάρκεια δε του Ανταμώματος επάνω στον λόφο του Φρουρίου, έξω από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του αγίου Αχιλλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος μίλησε για τις αξίες και τις παραδόσεις που με τόση πιστότητα και αυθεντικότητα τηρούν οι Βλάχοι σήμερα, από τους γέροντες στην ηλικία έως και τα μικρά παιδιά, ενώ ευχαρίστησε καρδιακά όλους τους φορείς και τους συλλόγους των Βλάχων ανά την Ελλάδα, που εκκλησιάσθηκαν,  χόρεψαν και τραγούδησαν με  τόση ζωντάνια αυτό το τριήμερο στην Λάρισα, όπως επίσης και  τους εντιμοτάτους άρχοντες που παρέστησαν στο μεγάλο αυτό αντάμωμα της πίστεως, του πολιτισμού και των παραδόσεων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις